• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Αδ. Γεωργιαδης: Οι εκλογες της 21ης Μαιου δεν ειναι αδιαφορες

Άδ. Γεωργιάδης: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι αδιάφορες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.03.2023 - 14:03

Adonis_Georgiadis_INT_Sinedefxi6

«Στις εκλογές τις 21ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θέλει να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό έτσι ώστε να κάνει το πρώτο βήμα που χρειάζεται για την αυτοδυναμία. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η Ελλάδα να έχει ξανά μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δυστυχώς, η απλή αναλογική το καθιστά αυτό αδύνατο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Για να έχουμε, όμως, τον λεγόμενο "δεύτερο γύρο", πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Άρα, επικεντρωνόμαστε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες δεν είναι αδιάφορες όπως κάποιος μπορεί να νομίζει, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικές». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, «εάν υπάρχει δυνατότητα να γίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ καλύτερα με το μπόνους, διότι τότε θα έχουμε πραγματικά μια πολύ σταθερή κυβέρνηση. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι η Ελλάδα να μην περιπέσει σε φαινόμενα τύπου Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία έχει σε λίγες μέρες εκλογές. Είναι η 5η εκλογική αναμέτρηση σε δύο χρόνια. Για ποιον λόγο; Γιατί και εκεί κάποιοι "φωστήρες" ψήφισαν την απλή αναλογική και από την ώρα που την ψήφισαν δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ποια θα είναι τα ποσοστά και ποιοι θα είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιτύχει αυτό που εμείς θέλουμε, δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό και μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγήσουμε τη χώρα προς την αυτοδυναμία ή προς μία κυβέρνηση συνεργασίας με το μπόνους».

Σε σχέση με το «Καλάθι των Νονών» που ξεκίνησε σήμερα να εφαρμόζεται, ο υπουργός τόνισε πως «έχουν μπει ήδη 29 αλυσίδες παιχνιδιών, βασικά σχεδόν όλες, και δουλεύει ακριβώς όπως ο μηχανισμός του καλαθιού, δηλαδή οι τιμές είναι φιξαρισμένες ανά εβδομάδα και τις παρακολουθούμε στον e-Καταναλωτής. Απαγορεύεται να αυξήσεις τιμή μέσα στην εβδομάδα και πρέπει να έχεις αποθέματα σε αυτά τα προϊόντα. Οι προσφορές που έχουν γίνει είναι αρκετά χαμηλές. Υπάρχει ταμπελάκι, όπως κάναμε και τα Χριστούγεννα με το "Καλάθι του Άη Βασίλη", που λέει το "Καλάθι των Νονών"».

Για το «Καλάθι του Πάσχα», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως σε κάποια προϊόντα είναι παραπάνω, σε κάποια παρακάτω και συμπλήρωσε: «Δεν σκοπεύω στο "Καλάθι του Πάσχα" στα σούπερ μάρκετ να βάλω το αρνί και το κατσίκι, διότι ο σκοπός μου δεν είναι να πλήξω την αγορά του κρέατος. Θα μπορούσε να εκληφθεί μια τέτοια προσπάθειά μου σαν μια υπόδειξη στους καταναλωτές να πάνε να αγοράσουν το αρνί ή το κατσίκι από τα σούπερ μάρκετ. Εγώ ποτέ δεν είδα το Καλάθι ως έναν μηχανισμό για να βλάψω άλλους κλάδους της αγοράς και δεν θέλω να το κάνω. Τις επόμενες μέρες θα έχω συνάντηση με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς για να συμφωνήσουμε για το "Καλάθι". Θα κάνουμε ειδικό Καλάθι για το αρνί και το κατσίκι στη Βαρβάκειο. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία για να συγκρατήσουμε τις τιμές στα περσινά επίπεδα. Αν το κατορθώσουμε θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε σφάζουν και στέλνουν στην Ιταλία, γιατί είναι το Πάσχα των Ιταλών και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση εκεί. Η τιμή που διαμορφώνεται για την Ιταλία, από τον παραγωγό εννοώ, όχι η τιμή στο ράφι, είναι από 7,5 μέχρι 8,5 ευρώ το αρνί και το κατσίκι. Αυτή είναι μία τιμή περίπου 1 με 1,5 ευρώ πάνω από πέρυσι. Φέτος, φαίνεται ότι υπάρχει μικρότερη επάρκεια στα αρνιά και τα κατσίκια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Τα επτά κείμενα που υπογράφτηκαν στο πλαίσιο του 6ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 21:42

Υπόθεση Παναγόπουλου – Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τριγμοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 21:02

Η επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 20:09

Αποτίμηση και παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 19:55

Μιάμιση ώρα τετ α τετ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 19:52

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Τα επτά κείμενα που υπογράφτηκαν στο πλαίσιο του 6ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 21:42

    Υπόθεση Παναγόπουλου – Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τριγμοί

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 21:02

    Η επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 20:09

    Αποτίμηση και παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 19:55

    Μιάμιση ώρα τετ α τετ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 19:52

    Τουρκία: Σε εξέλιξη η συντάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ. Ερντογάν

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 15:54

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν – Κρας τεστ στα Ελληνοτουρκικά

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 14:35

    Τουρκία: Σε εξέλιξη η συντάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ. Ερντογάν

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 15:54

    Μιάμιση ώρα τετ α τετ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 19:52

    Αποτίμηση και παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2026 - 19:55

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 11/02/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 11/02/2026
    •  Ο καιρός την Πέμπτη 12/02/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 12/02/2026
    • Tik Tok Alpha – Σώθηκε μόνος του κάνοντας λαβή Χάιμλιχ
      ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha – Σώθηκε μόνος του κάνοντας λαβή Χάιμλιχ
    • Άγρια ομορφιά στον Έβρο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άγρια ομορφιά στον Έβρο
    • Μάχη με τη φοροδιαφυγή – «Κορόιδα» και «έξυπνοι»
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάχη με τη φοροδιαφυγή – «Κορόιδα» και «έξυπνοι»
    • Έφοδος σε Φυλή και Μενίδι – Ρευματοκλοπές και παραβάσεις από Ρομά
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έφοδος σε Φυλή και Μενίδι – Ρευματοκλοπές και παραβάσεις από Ρομά
    • Υπόθεση Παναγόπουλου – Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τριγμοί
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόθεση Παναγόπουλου – Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τριγμοί
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026