- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κυρ. Μητσοτάκης σε μέλη του Council of Foreign Relations: Δύσκολο να αποκατασταθεί η σχέση με την Τουρκία αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί μετανάστες και έκανε λόγο για υβριδική απειλή.
Τόνισε ότι ο ίδιος πάντα επιδίωκε μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία και ενώ πριν τρία χρόνια είχε πει να κάνουν μια νέα αρχή, η Τουρκία με το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπέγραψε αγνοεί την ύπαρξη ελληνικών νησιών.
Επιπλέον είπε ότι αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ανοιχτός στο διάλογο αλλά σημείωσε ότι ο κ. Ερντογαν δεν θέλει να μιλήσουν.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 26/03/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Χτυπούν κατά κύματα το Ισραήλ
- ΔΙΕΘΝΗ «Αιχμάλωτοι» στον Περσικό
- ΔΙΕΘΝΗ Τραμπ: Αυτοί εκλιπαρούν εμείς καταστρέφουμε
- ΔΙΕΘΝΗ Βομβαρδισμοί και συνομιλίες δια αντιπροσώπων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ 920 ευρώ μικτά ο κατώτατος μισθός- Πολιτικές αντιδράσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Ρομπότ συνόδευσε τη Μελάνια Τραμπ