• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Γεωργιαδης: Η ελληνικη οικονομια συνεχιζει τους μεγαλους ρυθμους αναπτυξης και τις διαδοχικες μεγαλες επιτυχιες

Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία συνεχίζει τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και τις διαδοχικές μεγάλες επιτυχίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.09.2022 - 15:55

Adonis_Georgiadis_INT3_2

«...Κάποιοι εμπιστεύονται την Ελλάδα, ότι αν επενδύσουν τα χρήματά τους δεν θα χάσουν αλλά θα κερδίσουν» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 αναφερόμενος στις τρεις καλές ειδήσεις της χθεσινής ημέρας για την ελληνική οικονομία.

Επίσης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι, προχθές, συνομίλησε στο γραφείο του, με εκπροσώπους επιχειρηματικής αποστολής από τις ΗΠΑ «και πολλές μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις μπαίνουν πλέον σε σειρά για να έρθουν στην πατρίδα μας» όπως σημείωσε.

Πιο αναλυτικά είπε ο υπουργός:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μία εξαιρετική ημέρα για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα γενικότερα.

1) Η μέρα ξεκίνησε με την ανακοίνωση της πολύ μεγάλης εξαγοράς του πλειοψηφικού μεριδίου της εταιρείας «IKOS» των αδελφών Ανδρεάδη από το κρατικό fund της Σιγκαπούρης, το οποίο με μία αποτίμηση της εταιρείας στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ αποφάσισε να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο, δηλαδή να δώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο για να εξαγοράσει τις πλειοψηφίες των μετοχών και να μπει σε αυτή την εταιρεία. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο του τουρισμού που γίνεται στον κόσμο, μετά την πανδημία.

Και γιατί αυτό αφορά την Ελλάδα; Πέραν της ουσίας, ότι είναι μία άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα - foreign direct investment- έχει σημασία διότι στο ρεκόρ των επενδύσεων που είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2022, ρεκόρ όλων των εποχών, η χθεσινή εξαγορά ολοκληρώνει μία χρονιά με ρεκόρ όλων των εποχών για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κυρίως δείχνει την τεράστια εμπιστοσύνη στον ελληνικό τουρισμό. Σε μία εποχή που υπάρχει ο φόβος του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, του πληθωρισμού και όλοι ανησυχούν για το πώς θα είναι η οικονομία τα επόμενα χρόνια, έρχεται ένα από τα πιο σοβαρά funds του πλανήτη και εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία. Η επένδυση της Σιγκαπούρης πέραν των χρημάτων που μπαίνουν στην ελληνική οικονομία ως άμεση επένδυση, προβλέπει επενδύσεις στα επόμενα πέντε χρόνια 900 εκατομμύρια ευρώ στα ξενοδοχεία της οικογένειας Ανδρεάδη. Είναι επιπλέον πολλά φορολογικά έσοδα για το ελληνικό κράτος. Και το κυριότερο, είναι ένα σήμα στις διεθνείς αγορές ότι οι σοβαροί επενδυτές ποντάρουν στο ότι ο ελληνικός τουρισμός και η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Το ότι καταφέρνουν κάποιοι και επενδύουν στην Ελλάδα και μετά πουλάνε με μεγάλο κέρδος είναι πολύ καλό νέο για την Ελλάδα μας, διότι έτσι θα έρθουν κι άλλοι να επενδύσουν. Μόνο αν κερδίζουν οι επενδυτές έρχονται και οι επόμενοι.

2) Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έκλεισαν οι προσφορές για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρουπόλεως. Είχαμε δύο συμμετοχές από δύο σχήματα με αμερικανική παρουσία και τα δύο και με σημαντική εγχώρια παρουσία επίσης. Επειδή έχουμε δύο συμμετοχές θα γίνει και δεύτερος γύρος. 'Αρα, πάμε για μεγαλύτερο τίμημα και αυτό δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τα τελευταία τρία χρόνια που έχω την τιμή να είμαι υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουμε τις περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αυτό συνεχίζεται. Προχθές, είδα στο γραφείο μου μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική αποστολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις μπαίνουν πλέον σε σειρά για να έρθουν στην πατρίδα μας.

3) Η ημέρα έκλεισε με την ολοκλήρωση μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων για τη συγχώνευση της ATTICA και της ΑΝΕΚ, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ελληνική ακτοπλοΐα. Διασώζει την ΑΝΕΚ από όλα τα προβλήματα του παρελθόντος, τις θέσεις εργασίας, τις γραμμές και δημιουργεί μια τεράστια εταιρεία, πολύ ισχυρή στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Ένα πολύ μεγάλο και πολύ ευχάριστο νέο για τους Χανιώτες και γενικά για τους Έλληνες.

'Αρα, λοιπόν είχαμε μία μέρα όπου ενώ όλοι ασχολούμαστε με τον πόλεμο και ανησυχούμε για την ενέργεια και τον πληθωρισμό, η ελληνική οικονομία όχι μόνο δείχνει πως αντέχει, αλλά συνεχίζει τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και τις διαδοχικές μεγάλες επιτυχίες. Όλες αυτές οι συμφωνίες σημαίνουν ότι κάποιοι εμπιστεύονται την Ελλάδα ότι αν επενδύσουν τα χρήματά τους δεν θα χάσουν αλλά θα κερδίσουν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Στα μπλόκα και την Πρωτοχρονιά – Μηνύματα και αντιπαράθεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.12.2025 - 19:53

Φάκελο με αιτήματα παρέδωσαν στον Κ. Τσιάρα εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.12.2025 - 14:21

Απάντηση Ν. Δένδια στο τουρκικό υπουργείο άμυνας- «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.12.2025 - 20:30

Αγροτικά μπλόκα – Μαίνεται η πολιτική κόντρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.12.2025 - 20:00

Ν. Δένδιας από Σάμο: Η Ελλάδα απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.12.2025 - 17:03

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Στα μπλόκα και την Πρωτοχρονιά – Μηνύματα και αντιπαράθεση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.12.2025 - 19:53

    Φάκελο με αιτήματα παρέδωσαν στον Κ. Τσιάρα εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.12.2025 - 14:21

    Απάντηση Ν. Δένδια στο τουρκικό υπουργείο άμυνας- «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.12.2025 - 20:30

    Αγροτικά μπλόκα – Μαίνεται η πολιτική κόντρα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.12.2025 - 20:00

    Ν. Δένδιας από Σάμο: Η Ελλάδα απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.12.2025 - 17:03

    Αγροτικά μπλόκα και μετακίνηση ταξιδιωτών - Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.12.2025 - 19:57

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Στα μπλόκα και την Πρωτοχρονιά – Μηνύματα και αντιπαράθεση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.12.2025 - 19:53

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 27/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 27/12/2025
    • Ο καιρός την Κυριακή 28/12/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 28/12/2025
    • Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας
    • Συλλήψεις «μεθυσμένων» οδηγών
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις «μεθυσμένων» οδηγών
    • Γιορτές μετά μουσικής – Δεν πέφτει καρφίτσα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτές μετά μουσικής – Δεν πέφτει καρφίτσα
    • Μπαράζ μεταναστευτικών αφίξεων στην Κρήτη
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαράζ μεταναστευτικών αφίξεων στην Κρήτη
    • «Φιλανθρωπική καμπάνια» στην Ιταλία - Έκαναν έρανο για τη Χαμάς
      ΔΙΕΘΝΗ «Φιλανθρωπική καμπάνια» στην Ιταλία - Έκαναν έρανο για τη Χαμάς
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025