- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Fitch: Το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση των ελληνικών τραπεζών θα μειωθεί κάτω από το 30% στο τέλος του 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιπλέον μέτρα από τις τράπεζες για την κεφαλαιακή ενίσχυσή τους και μία πιθανή παράταση του «Ηρακλής» «θα επιταχύνουν περαιτέρω τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τα επόμενα δύο χρόνια», σημειώνει ο Fitch.
«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σχεδιάζουν να μειώσουν το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση κάτω από το 10% στο τέλος του 2022. Παρά τον ως ένα βαθμό εμπροσθοβαρή σχηματισμό προβλέψεων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, αναμένουμε ότι οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια θα παραμείνουν υψηλές το 2021 ( από 1,5% έως 1,7% των συνολικών δανείων) λόγω των προσπαθειών των τραπεζών για επιτάχυνση της εξυγίανσης της ποιότητας του ενεργητικού τους», αναφέρει ο οίκος.
Σύμφωνα με τον Fitch, οι χώρες με υψηλά ποσοστά δανείων σε καθυστέρηση - όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Πορτογαλία - που έκαναν μεγαλύτερη χρήση των πλαισίων για την αναστολή αποπληρωμής των δανείων (moratoria), θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες εισροές νέων δανείων σε καθυστέρηση μετά τη λήξη των moratoria.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 12/02/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέδριο «All things radio 2026» - Η ετήσια συνάντηση της ελληνικής ραδιοφωνικής και audio αγοράς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην Λ. Συγγρού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα – Μέτρα από την αστυνομία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης
- ΔΙΕΘΝΗ Καθίζηση στην Σανγκάη – Εργοτάξιο στο κενό
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Παιδάκι δύο ετών κινδυνεύει να πεθάνει, λόγω λανθασμένης μεταμόσχευσης καρδιάς με κατεστραμμένο μόσχευμα