- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Fitch: Το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση των ελληνικών τραπεζών θα μειωθεί κάτω από το 30% στο τέλος του 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιπλέον μέτρα από τις τράπεζες για την κεφαλαιακή ενίσχυσή τους και μία πιθανή παράταση του «Ηρακλής» «θα επιταχύνουν περαιτέρω τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τα επόμενα δύο χρόνια», σημειώνει ο Fitch.
«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σχεδιάζουν να μειώσουν το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση κάτω από το 10% στο τέλος του 2022. Παρά τον ως ένα βαθμό εμπροσθοβαρή σχηματισμό προβλέψεων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, αναμένουμε ότι οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια θα παραμείνουν υψηλές το 2021 ( από 1,5% έως 1,7% των συνολικών δανείων) λόγω των προσπαθειών των τραπεζών για επιτάχυνση της εξυγίανσης της ποιότητας του ενεργητικού τους», αναφέρει ο οίκος.
Σύμφωνα με τον Fitch, οι χώρες με υψηλά ποσοστά δανείων σε καθυστέρηση - όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Πορτογαλία - που έκαναν μεγαλύτερη χρήση των πλαισίων για την αναστολή αποπληρωμής των δανείων (moratoria), θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες εισροές νέων δανείων σε καθυστέρηση μετά τη λήξη των moratoria.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 22/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Κανένα παιδί χωρίς δώρο"- Δώρα αγάπης από τους εργαζόμενους του ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Σε εορταστικούς ρυθμούς ΗΠΑ και Ευρώπη- Ουρές σε δρόμους, αεροδρόμια και τρένα
- ΔΙΕΘΝΗ Συγκινητική διάσωση κύκνων σε παγωμένη λίμνη στο Καζακστάν
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέες τουρκικές παραβιάσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αυτοσχέδια χωματερή στη λεωφόρο Σχιστού- Βουνό τα μπάζα, σε απόγνωση οι κάτοικοι
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23 νέα τρένα στο δίκτυο του ΟΣΕ- Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών στον ALPHA