- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Eurostat: Στο 2,3% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Νοέμβριο, 3% στην Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο (3,9%, έναντι 4% τον Οκτώβριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,9% τον Οκτώβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, έναντι 0,5% τον Οκτώβριο) και την ενέργεια (-1,9%, έναντι -4,6% τον Οκτώβριο).
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα μειωθεί ελαφρώς στο 3% το Νοέμβριο, από 3,1% τον Οκτώβριο.
Το Νοέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (5%), η Κροατία (4%), και η Εσθονία και η Ολλανδία (3,8% και οι δύο).
Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ιρλανδία (0,5%), η Λιθουανία (0,4%), και το Λουξεμβούργο (1,1%) και η Ιταλία και η Σλοβενία (1,6% και οι δύο).
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 17/11/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 18/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Συνάντηση Μακρόν – Ζελένσκι -100 Rafal ζητά η Ουκρανία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μακελειό στα Βορίζια – Στον ανακριτή ο 23χρονος «βομβιστής»
- ΔΙΕΘΝΗ Κοσμηματοπώλης άνοιξε πυρ κατά ληστών
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επέτειος του Πολυτεχνείου – Τα πολιτικά μηνύματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Προσυγκεντρώσεις για την πορεία και χιλιάδες αστυνομικοί