- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Kύπρος: Στην Αθήνα η πρώτη επίσημη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ι. Κασουλίδη
ΔΙΕΘΝΗ
Για την Αθήνα αναχωρεί απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, την πρώτη μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις, παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.
Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ.κ. Κασουλίδη και Δένδια αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνση τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας, καθώς και άλλα περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός σε ξεχωριστές συναντήσεις από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 19 Ιανουαρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 19/3/2026
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Youth Pass 150€ - Νέοι 18 και 19 ετών οι δικαιούχοι
- ΔΙΕΘΝΗ Αθλήτριες εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου – Επιστροφή στο Ιράν
- ΔΙΕΘΝΗ Εκλογές στη Βόρεια Κορέα - Θρίαμβος του Κιμ με 99,93%
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική μηνιγγίτιδα στην Αγγλία – 20 τα ύποπτα κρούσματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λέσβο – «Καραντίνα» και απόγνωση