- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πρωτοφανής επίθεση «χάκερς» στο εμβολιαστικό κέντρο της περιφέρειας της Ρώμης
ΔΙΕΘΝΗ
Επίθεση «χάκερς» δέχθηκαν οι κεντρικοί υπολογιστές και τα αρχεία του εμβολιαστικού κέντρου κατά του κορονοϊού, στην περιφέρεια της Ρώμης. Αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύονται σήμερα οι διαδικασίες εμβολιασμού των πολιτών αλλά και να έχουν περιέλθει στα χέρια των «χάκερς» εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία κατοίκων της χώρας. Είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά ακόμη και στοιχεία του προέδρου της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι οι οποίοι, ως γνωστόν, εμβολιάστηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, πρόκειται για «κυβερνοεπίθεση» η οποία ξεκίνησε από το εξωτερικό, πιθανώς από την Γερμανία. Όπως γράφει ο Τύπος μάλιστα, οι υπεύθυνοι της παράνομης οικοειοποίησης προσωπικών στοιχείων -για να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει κανονικά το ηλεκτρονικό σύστημα της περιφέρειας της Ρώμης- φέρονται να ζήτησαν «λύτρα», υπό την μορφή ηλεκτρονικού νομίσματος «bitcoin».
Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι «ετέθη σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της Ιταλίας» και ότι ζητήθηκε βοήθεια ειδικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η «κυβερνοεπίθεση». Με την όλη σοβαρή αυτή υπόθεση ασχολείται η εισαγγελία της Ρώμης σε στενή συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.
Αυτό που επείγει να διαπιστωθεί, είναι αν πίσω από το «χακάρισμα» και την υποκλοπή στοιχείων μπορεί να κρύβονται αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι θέλουν να επιβραδύνουν την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής εκστρατείας, που έχει προγραμματισθεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, γράφει η εφημερίδα La Stampa.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕΣΧΕΤΙΚΑ
Βέλγιο: Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν σε σχέση με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην Αμβέρσα που πιθανόν να έχει αντισημιτικό κίνητρο
ΔΙΕΘΝΗ
Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε ρωσική επίθεση με 426 drones και πυραύλους, πλήγματα στη χώρα απέκοψαν τη βασική ηλεκτρική διασύνδεση Μολδαβίας-Ευρώπης
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε ρωσική επίθεση με 426 drones και πυραύλους, πλήγματα στη χώρα απέκοψαν τη βασική ηλεκτρική διασύνδεση Μολδαβίας-Ευρώπης
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 23/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 24/03/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Κατολίσθηση στην Τουρκία – οδηγός σώθηκε από θαύμα
- ΔΙΕΘΝΗ Δύο νεκροί σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης από σύγκρουση αεροσκάφους με πυροσβεστικό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αφθώδης πυρετός- Αναβρασμός και κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Alpha
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ τα εξοπλιστικά προγράμματα – 1,2 δις € σε ελληνικές εταιρίες