- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο ρωσικός στρατός αποσύρεται από τα σύνορα της Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ
«Αυτήν την στιγμή, οι μονάδες και οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί κατευθύνονται προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, φορτώνουν τα αποβατικά πλοία, τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες και τα μεταγωγικά αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.
Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014, έπειτα από στρατιωτική άσκηση στην περιοχή με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών.
Στις 23 Απριλίου, οι δυνάμεις του νότιου στρατιωτικού τομέα και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να επιστρέφουν στους τόπους μόνιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Παρών χθες τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την αποχώρηση από την 23η Απριλίου και μέχρι την 1η Μαΐου δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία και τη δυτική Ρωσία για «αιφνιδιαστικές ασκήσεις επαλήθευσης της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων».
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 05/04/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα 06/04/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Άρης Μουγκοπέτρος στην «Αυτοψία»- Απόψε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσκόπηση του ALPHA- Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη
- ΔΙΕΘΝΗ Οδηγοί στις ΗΠΑ λαχτάρισαν με αεροπλάνο- Προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 200 χρόνια από την ηρωική Έξοδο– Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης στο Μεσολόγγι
- ΔΙΕΘΝΗ Πάσχα Καθολικών – Γιορτάζουν την Ανάσταση