- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο ρωσικός στρατός αποσύρεται από τα σύνορα της Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ
«Αυτήν την στιγμή, οι μονάδες και οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί κατευθύνονται προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, φορτώνουν τα αποβατικά πλοία, τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες και τα μεταγωγικά αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.
Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014, έπειτα από στρατιωτική άσκηση στην περιοχή με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών.
Στις 23 Απριλίου, οι δυνάμεις του νότιου στρατιωτικού τομέα και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να επιστρέφουν στους τόπους μόνιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Παρών χθες τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την αποχώρηση από την 23η Απριλίου και μέχρι την 1η Μαΐου δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία και τη δυτική Ρωσία για «αιφνιδιαστικές ασκήσεις επαλήθευσης της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων».
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Ουκρανίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από έρευνα της αστυνομίας κατά της διαφθοράς
ΔΙΕΘΝΗ
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ "έχει το δικαίωμα να απαντήσει" στη δολοφονία του στρατιωτικού αρχηγού της
ΔΙΕΘΝΗ
Γαλλία-προεδρικές εκλογές 2027: Φαβορί η ακροδεξιά με τον Μπαρντελά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/11/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 22/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha: Κίνα- Το πρώτο transformer ρομπότ
- ΔΙΕΘΝΗ Πέθανε η 20χρονη εθνοφρουρός – Νέο μεταναστευτικό μπλόκο Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Βέλγιο- Φάτνη προκαλεί αντιδράσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Γιορτινή Νέα Υόρκη - Παρέλαση στο Μανχάταν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Black Friday και υπο βροχή – αυξημένη κίνηση σε εμπορικούς δρόμους