- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο ρωσικός στρατός αποσύρεται από τα σύνορα της Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ
«Αυτήν την στιγμή, οι μονάδες και οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί κατευθύνονται προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, φορτώνουν τα αποβατικά πλοία, τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες και τα μεταγωγικά αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.
Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014, έπειτα από στρατιωτική άσκηση στην περιοχή με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών.
Στις 23 Απριλίου, οι δυνάμεις του νότιου στρατιωτικού τομέα και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να επιστρέφουν στους τόπους μόνιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Παρών χθες τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την αποχώρηση από την 23η Απριλίου και μέχρι την 1η Μαΐου δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία και τη δυτική Ρωσία για «αιφνιδιαστικές ασκήσεις επαλήθευσης της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων».
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 6/4/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη δημοσκόπηση του ALPHA- Απόψε και αύριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη: Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με δυο πρόσωπα ο καιρός το Πάσχα- Αλλαγή σκηνικού από τη Μεγάλη Πέμπτη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορική αποστολή στο διάστημα- Στην αθέατη πλευρά της σελήνης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγικό δυστύχημα σε βόλτα με σκύλο- 58χρονος έπεσε σε γκρεμό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέλαβαν 14χρονο ληστή- Απειλούσε με μαχαίρι