- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ανίχνευση και της Bρετανικής μετάλλαξης της COVID 19 από Αγγλικό rapid test
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ελλάδα όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζει μία ανησυχητική κατάσταση, εξαιτίας της κυκλοφορίας της μεταδοτικότερης μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, που εντοπίσθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε συνέχεια έχει διασπαρεί σε είκοσι δύο χώρες της Ευρωπαϊκής ζώνης. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είχαν ταυτοποιηθεί 1.667 δείγματα θετικά για το Βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος Β117.
Το νέο στέλεχος λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας απειλεί να αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων και να επιβαρύνει τα συστήματα υγείας, προειδοποιεί ο ΠΟΥ και θα μπορούσε προοδευτικά, όπως έχει γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο και περισσότερο στην Δανία, να αντικαταστήσει τα άλλα στελέχη του ιού, που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην Ευρώπη όπως προειδοποίησε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.
Σε έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (PHE) σε εργαστήριο αναφοράς επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα ανίχνευσης και της μετάλλαξης B117 «Kent» (“ VOC 202012/01”) σε απομονωμένα δείγματα της μετάλλαξης, της COVID-19 από το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Αγγλικής εταιρείας Surescreen με ευαισθησία σε ψηλά ιϊκά φορτία 97,1% και ειδικότητα 99,9%. Ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε στις 8 Φεβρουαρίου 2020 σε παραγγελία 20 εκατομμυρίων διπλού τεστ αντιγόνου (ρινοφαρυγγικό / σάλιο) της Surescreen που θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός εκτενούς Κυβερνητικού προγράμματος ανίχνευσης ασυμπτωματικών κρουσμάτων με ευρεία εφαρμογή σε σχολεία, πανεπιστήμια και εργαζομένους .
Το rapid τεστ ανίχνευσης αντιγόνου της Covid 19 της Αγγλικής εταιρείας Surescreen διατίθεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο από την εταιρεία Newpharm A.E.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η EE σχεδιάζει να καταθέσει ν/σ για την μόνιμη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στις 15 Απριλίου
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ: Ενέκρινε ελληνικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων 400 εκατ. για στρατηγικές επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 24/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακός καβγάς στην Τουρκία- Έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτουν πορίσματα τα κόμματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γυρίσματα ταινίας στην Ύδρα- "Σε καταιγίδα" ο Μπραντ Πιτ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χιλιάδες κλήσεις το τριήμερο- Αφαιρέθηκαν 934 διπλώματα
- ΔΙΕΘΝΗ "Πάγωσε" η Νέα Υόρκη- Κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- ΔΙΕΘΝΗ Ιράν: Ελικόπτερο έπεσε σε αγορά