- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Κρ. Λαγκάρντ έλαβε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ηγηθεί της ΕKT
ΔΙΕΘΝΗ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε σήμερα τον διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό.
Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν τον διορισμό της με 394 ψήφους, έναντι 206 κατά και 49 αποχών στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι εξαιρετική επιλογή και έχει την πλήρη υποστήριξή μου», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία απευθυνόμενος στην ολομέλεια ο κεντροδεξιός τσέχος ευρωβουλευτής Λούντεκ Νίντερμαγερ.
Η Λαγκάρντ δεν ήταν παρούσα, παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί.
«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι σε θέση να υπογραμμίσει τη σημασία και άλλων (οικονομικών) πολιτικών, όχι μόνο της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Νίντερμαγερ.
Επιδέξια διαπραγματευτής, αλλά με μικρή εμπειρία στη νομισματική πολιτική, η Λαγκάρντ επελέγη τον Ιούλιο από τους ηγέτες της ΕΕ για να αντικαταστήσει από την 1η Νοεμβρίου τον Μάριο Ντράγκι στο πηδάλιο του πιο ισχυρού οικονομικού θεσμού της Ένωσης.
Οι ηγέτες της ΕΕ θα επισημοποιήσουν τον διορισμό της για οκταετή θητεία κατά τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.
Ο Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς ψηφίσθηκε επίσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ με 379 ψήφους υπέρ, 230 κατά και 69 αποχές.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 10/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ- Αμετάβλητη η ηγεσία σε στράτευμα, ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δέκα χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ- Μήνυμα νίκης από τον Κυρ. Μητσοτάκη
- ΔΙΕΘΝΗ Εισαγωγές προϊόντων από νότια Αμερική- Η Mercosur, οι δεσμεύσεις και οι φόβοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έργα κατασκευής του Fly Οver- Γκρεμίζουν τη γέφυρα του Πανοράματος στην Θεσσαλονίκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στο Περιστέρι- Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
- ΔΙΕΘΝΗ Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα- Συνάντηση με αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς