- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΕΕ: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης
ΔΙΕΘΝΗ
«Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για την ασφάλειά μας σήμερα, αύριο και για όσο δεν επενδύουμε αρκετά στην άμυνά μας», είπε.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μιλά παρά την γλώσσα της ισχύος, αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει την ισχύ και τα μέσα να δαπανήσει και να παραγάγει περισσότερο από την Ρωσία, είπε.
«Λένε ότι είμαι «ρωσικό γεράκι». Νομίζω απλώς ότι είμαι ρεαλίστρια σε ό,τι έχει να κάνει με την Ρωσία», είπε.
«Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Ρωσίας. Αλλά δεν είναι αναγκαστικά και με το δικό μας μέρος. Διότι δεν κάνουμε αρκετά. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα για να αποτρέψουμε τον πόλεμο. Αλλά οφείλουμε επίσης να προετοιμασθούμε για πόλεμο».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δίκιο να λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν δαπανά αρκετά για την άμυνα, δήλωσε η Κάγια Κάλας τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ο ισχυρότερος σύμμαχος» της ΕΕ και πρέπει να παραμείνει.
«Δαπανούμε δισεκατομμύρια στα σχολεία μας, στα συστήματα υγείας μας και στην κοινωνική μας πρόνοια. Αλλά δεν δαπανήσουμε περισσότερα για την άμυνα, όλα αυτά θα τεθούν σε κίνδυνο», προειδοποίησε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 19/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ First paddle challenge- Poros 2026: Η μεγάλη γιορτή των "κουπιών"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις για 40 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης- Διακίνηση και στην Πανεπιστημιούπολη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική Γεωργιάδη- Κω νσταντοπούλου- Συνέχεια στην κόντρα με ανάρτηση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύγκρουση αυτοκινήτου με πούλμαν στην Φθιώτιδα- Τραγωδία με 21 ετών πατέρα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23χρονος κατηγορούμενος κατά φίλου θύματος- Εξετάζεται να αναβαθμιστεί η κατηγορία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά- Απολογείται ο φίλος του θύματος