• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Δεκατετραχρονος πυροβολησε και σκοτωσε 2 συμμαθητες και 2 καθηγητες του σε λυκειο των ΗΠΑ

Δεκατετράχρονος πυροβόλησε και σκότωσε 2 συμμαθητές και 2 καθηγητές του σε λύκειο των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ 05.09.2024 - 08:52

ipa

Μαθητής 14 ετών κατονομάστηκε ως ο δράστης της επίθεσης με τουφέκι εφόδου η οποία στοίχισε τη ζωή χθες Τετάρτη σε δυο συμμαθητές του και δυο εκπαιδευτικούς μέσα στο λύκειο όπου φοιτούσε, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Αυτό είναι το πρώτο μακελειό της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως ο έφηβος συνελήφθη.

«Ο δράστης συνελήφθη», ανέφερε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. «Πρόκειται για μαθητή 14 ετών, που φοιτούσε στο λύκειο αυτό», διευκρίνισε.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το ονοματεπώνυμό του.

Ο έφηβος θα αντιμετωπίσει «δίωξη για φόνο» και «θα δικαστεί ως ενήλικος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο λύκειο Απαλάτσι, στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Χόσι, τα θύματα ήταν δυο μαθητές και δυο καθηγητές. Άλλοι εννιά άνθρωποι έχουν υποστεί τραύματα «διαφόρων» βαθμών σοβαρότητας, συμπλήρωσε.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στην εκπαιδευτική δομή αφού έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις περί τις 10:20 (τοπική ώρα) χθες.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό της ασφάλειας του λυκείου, ο νεαρός «συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν» θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του, είπε ο Τζαντ Σμιθ, ο τοπικός σερίφης. «Έπεσε στο έδαφος κι ο αστυνομικός τον συνέλαβε», πρόσθεσε.

Έδωσε ήδη αρχική κατάθεση, ωστόσο «δεν γνωρίζουμε» αν ο έφηβος είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο «προς το παρόν», σημείωσε.

Η σφαγή προστίθεται στην ατελείωτη σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται για δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος του πλανήτη.

Ο έφηβος διέπραξε την επίθεση με τουφέκι εφόδου «τύπου AR» , σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να γίνει αυτό ο κανόνας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που καλεί χρόνια τώρα -μάταια- να θεσπιστούν πιο αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση στα όπλα.

«Πρέπει να τερματίσουμε αυτή την επιδημία της βίας με όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα», πλειοδότησε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την υπομένουμε», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί.

Ο αντίπαλός της, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε από την πλευρά του να σταθεί στην πράξη του δράστη, που χαρακτήρισε «άρρωστο και ανώμαλο τέρας».

Η Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε η σφαγή, συγκαταλέγεται στις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution, μαθητής ενημέρωσε στις 10:23 τη μητέρα του με SMS: «πιστεύω πως έχουμε τουφεκίδι». Εκείνη απάντησε «σ’ αγαπάω» λίγα λεπτά αργότερα.

«Ο καθηγητής μου άνοιξε την πόρτα (της τάξης) για να δει τι συνέβαινε. Άλλος καθηγητής ήρθε τρέχοντας να του πει να κλείσει την πόρτα, επειδή κάποιος πυροβολούσε», είπε μαθητής 17 ετών, ο Σέρχιο Καλδέρα, σύμφωνα με το ABC News. Ο εκπαιδευτικός κλείδωσε την πόρτα και ο ίδιος μαζί με τους μαθητές του συγκεντρώθηκαν σε μια γωνιά της τάξης, από όπου άκουγαν κραυγές.

Το λύκειο, σε ήσυχο προάστιο της μητροπολιτικής περιοχής της Ατλάντας, με γρασίδι και βλάστηση γύρω του, πολύ γρήγορα αποκλείστηκε από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας.

Σε κάποιους τραυματίες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου από πληρώματα ασθενοφόρων, σύμφωνα με το Fox 5 Atlanta. Οι μαθητές απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το σχολείο, συγκεντρώθηκαν σε γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως κατέγραψαν πλάνα από ελικόπτερα που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα του κόσμου που βυθίζεται ασταμάτητα στο πένθος από σκοτωμούς μέσα σε σχολεία, μάστιγα που ευνοεί η διάδοση των όπλων - κυκλοφορούν περισσότερα απ’ ό,τι κάτοικοι.

Τον Μάιο του 2022, 19 παιδιά και δυο δασκάλες έπεσαν θύματα φρικιαστικής σφαγής στο σχολείο τους στην Ουβάλντε (Τέξας), την οποία διέπραξε δεκαοκτάχρονος που είχε αγοράσει τουφέκι εφόδου νόμιμα.

Πλέον πρέπει ο απολογισμός των θυμάτων να είναι βαρύς, ή οι περιστάσεις ιδιαίτερες, ώστε τα επεισόδια αυτής της φύσης να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X) 





ΣΧΕΤΙΚΑ

Ζελένσκι: Νόμιμος στόχος για τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας είναι ο ρωσικός ενεργειακός τομέας

ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 21:58

Eπικοινωνία Πούτιν με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ για την κράτηση υπόπτου για την επίθεση σε υψηλόβαθμο στρατιωτικό στη Μόσχα

ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 21:23

"Ανεμοδαρμένα ύψη"- Πρεμιέρα στο Λονδίνο

ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:21

Βενετσιάνικο καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση

ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:19

Απήγαγαν τη μητέρα Αμερικανίδας παρουσιάστριας- Κανένα ίχνος της ομήρου

ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:09

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Ζελένσκι: Νόμιμος στόχος για τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας είναι ο ρωσικός ενεργειακός τομέας

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 21:58

    Eπικοινωνία Πούτιν με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ για την κράτηση υπόπτου για την επίθεση σε υψηλόβαθμο στρατιωτικό στη Μόσχα

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 21:23

    "Ανεμοδαρμένα ύψη"- Πρεμιέρα στο Λονδίνο

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:21

    Βενετσιάνικο καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:19

    Απήγαγαν τη μητέρα Αμερικανίδας παρουσιάστριας- Κανένα ίχνος της ομήρου

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:09

    Ομαδικός ξυλοδαρμός στην Τουρκία: Κατέληξε ο Τούρκος αστυνομικός

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:07

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ομαδικός ξυλοδαρμός στην Τουρκία: Κατέληξε ο Τούρκος αστυνομικός

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:07

    Βενετσιάνικο καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 20:19

    Τζόρτζια Μελόνι: Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν «κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 18:33

    Ινδία: Κατέρρευσε παιχνίδι σε λούνα παρκ- Ένας νεκρός και τραυματίες

    ΔΙΕΘΝΗ 08.02.2026 - 19:54

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 8/2/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 8/2/2026
    • Νέα ταλέντα ζητούν στήριξη- Βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
      ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νέα ταλέντα ζητούν στήριξη- Βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
    • "Ανεμοδαρμένα ύψη"- Πρεμιέρα στο Λονδίνο
      ΔΙΕΘΝΗ "Ανεμοδαρμένα ύψη"- Πρεμιέρα στο Λονδίνο
    •  Βενετσιάνικο καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση
      ΔΙΕΘΝΗ Βενετσιάνικο καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση
    • Σε καρναβαλικούς ρυθμούς- Κουδουνοφόροι στο Σοχό Θεσσαλονίκης
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε καρναβαλικούς ρυθμούς- Κουδουνοφόροι στο Σοχό Θεσσαλονίκης
    • Πρώτοι στις πανελλαδικές- Τίμησαν τους αριστούχους
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρώτοι στις πανελλαδικές- Τίμησαν τους αριστούχους
    • Τέλος εποχής για τα περίπτερα- Κάθε χρόνο και λογότερα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέλος εποχής για τα περίπτερα- Κάθε χρόνο και λογότερα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026