- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Πενς καλείται να καταθέσει σε Επιτροπή Ενόρκων για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με την απόφαση, που επισήμως παραμένει ακόμη σφραγισμένη και απόρρητη, ο δικαστής έκρινε επίσης ότι ο Πενς μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την 6η Ιανουαρίου. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.
Το NBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι με την απόφαση ο πρώην αντιπρόεδρος του Τραμπ υποχρεώνεται να εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων αλλά όχι και να καταθέσει για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Η εφημερίδα New York Times επιβεβαίωσε ότι ο δικαστής υποχρεώνει τον Πενς να εμφανιστεί στην Επιτροπή.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από εκπροσώπους του Πενς ή του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προσπάθειες του Τραμπ και των συμμάχων του να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020.
Ο Πενς αυτήν την περίοδο διερευνά την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Γαλλία: Αντιπαράθεση του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Χ Ίλον Μασκ με τις γαλλικές αρχές σε συνέχεια της χθεσινής έρευνας στα γραφεία του Χ
ΔΙΕΘΝΗ
Νιγηρία: Τουλάχιστον 170 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε απομακρυσμένο χωριό στην πολιτεία Κουάρα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 4/2/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 5/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Alpha
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας - Μηνύματα για την Αν. Μεσόγειο
- ΔΙΕΘΝΗ Αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» του Νόλαν - Μαύρη… η Ωραία Ελένη
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Άθλος μοναχών για την ειρήνη – Περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα
- ΔΙΕΘΝΗ Σκότωσε την αδερφή του – τον ενοχλούσε η μουσική του