- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μπέρμποκ: Η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει την άσκηση διώξεων για τα «εγκλήματα της Ρωσίας»
ΔΙΕΘΝΗ
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες με σκοπό να ασκηθούν διώξεις για τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία δυνάμει του διεθνούς δικαίου.
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ατιμωρησία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας στα θύματα, ειδικά τα πιο ευάλωτα θύματα, τις γυναίκες, τα κορίτσια, τους ηλικιωμένους», είπε η κυρία Μπέρμποκ χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Στην εκδήλωση, που συντόνισε η Άμαλ Κλούνι, δικηγόρος ειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι της Ουκρανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Εσθονίας, μεταξύ άλλων.
Κατά την κυρία Μπέρμποκ, το ζήτημα δεν είναι τα εγκλήματα αυτής της φύσης να διώκονται στην Ευρώπη και στην Ουκρανία μόνο, αλλά και σε χώρες όπως είναι η Μιανμάρ και η Αιθιοπία.
«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας, ανεξαρτήτως του πού διαπράττονται», έκρινε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Τον Μάρτιο, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές άρχισαν να διενεργούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί από όλες τις πλευρές στην Ουκρανία.
Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται εξάλλου υπέρ της έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα στην Ουκρανία, καθώς και της προσφυγής της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Για την κυρία Μπέρμποκ είναι κρίσιμο στις διαδικασίες αυτές να εξεταστούν οι ευθύνες τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε επίπεδο προσώπων για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ως τα ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Επιθέσεις στο Ιράν: Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν έχει διαπιστώσει «ραδιολογικές επιπτώσεις»
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ και με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ- Οχάιο Κλέφτης τρύπωσε σε κάδο απορριμμάτων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Capital Tankers Corp -Ιστορική «απόβαση» στο Όσλο με τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων όλων των εποχών
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο εκτροχιασμού τραμ στο Μιλάνο – 2 νεκροί -54 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 20 νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες στη Βολιβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκο σε τόνους ακατάλληλων τροφίμων – Σαφάρι ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός ανήλικου στο Λουτράκι – Στον εισαγγελέα ο 17χρονος