- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ισχυρούς ανέμους και δυνατή βροχή έφερε στη Ζάκυνθο η κακοκαιρία «Ιανός»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε η Ζάκυνθος με τους θυελλώδης ανέμους και την πολύ δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό για τους κατοίκους του νησιού. Από τις τρεις το πρωί της Παρασκευής, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν με ανέμους που έφταναν 10 με 11 μποφόρ και δυνατή βροχή.
Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικιμενο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο. Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τα οποία ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στο χωριό Λυκουδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία ώστε να το απομακρύνουν.
Σημειώνεται τέλος, ότι αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στις βλάβες και παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να αναφέρουν την ηλεκτροδότηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 12/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθηγητής Γ. Σωτηρόπουλος: Τιμήθηκε με το Οφίκκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κλείνει 12 Φεβρουαρίου η Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ- Συγκάλυψη καταγγέλλει η αντιπολίτευση
- ΔΙΕΘΝΗ Απονεμήθηκαν οι "Χρυσές Σφαίρες"- Προάγγελοι των Όσκαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Εκατοντάδες οι νεκροί στο Ιράν- Εκατέρωθεν απειλές Ουάσιγκτον- Τεχεράνης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη περιοχή- Δυο τραυματίες στον Άγιο Δημήτριο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαφάνιση- μυστήριο: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα