• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Β. Κικιλιας: Πανω απο 75%-80% η πληροτητα των δημοφιλων χειμερινων προορισμων

Β. Κικίλιας: Πάνω από 75%-80% η πληρότητα των δημοφιλών χειμερινών προορισμών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 05.12.2021 - 16:30

Kikilias_INT_Irodu_Atiku_2

«Η χρονιά που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αγοράς. Ο στόχος του 50% του 2019 υπερκεράστηκε και από τα προβλεπόμενα έσοδα των 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ξεπεράσουμε φέτος τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σαφές μήνυμα ασφάλειας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εξέπεμψε η χώρα μας και η ξεκάθαρη στρατηγική για το πότε, πού και πώς θα ανοίξουμε για τον τουρισμό, απέδωσε», δηλώνει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, «το θετικό αυτό προηγούμενο αποτελεί τη βάση για το 2022, χρονιά που σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα που έχουμε από τις επαφές, συνεργασίες και πρωτοβουλίες μας, μπορεί να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό».

Ο υπουργός Τουρισμού αναγνωρίζει ότι το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε δεν διαμοιράστηκε οριζόντια σε όλους τους τύπους των τουριστικών επιχειρήσεων. «Είναι γεγονός ότι τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα ξενοδοχεία πόλεων που στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς τους στον συνεδριακό τουρισμό, τα εξειδικευμένα σε οργανωμένες εκδρομές τουριστικά γραφεία και οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων επλήγησαν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας συγκριτικά με τα εποχικά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς. Αυτό προσπαθούμε να θεραπεύσουμε μέσω μιας σειράς στοχευμένων ενεργειών», αναφέροντας ως παράδειγμα την εξειδικευμένη καμπάνια για το city break που ετοιμάζεται.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει επίσης την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να ενισχύσει και να «φωτίσει» προορισμούς οι οποίοι είναι λιγότερο αναγνωρίσιμοι στις αγορές του εξωτερικού, με γνώμονα τον στρατηγικό στόχο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.

«Για πρώτη φορά στην χώρα μας προχωράμε στη δημιουργία διακριτής καμπάνιας για τον χειμερινό τουρισμό, ώστε να καταστεί σαφές ότι στον τομέα του τουρισμού η Ελλάδα αναπτύσσει πλέον μια δυναμική στο σύνολο των Περιφερειών της. Η Καβάλα, το Δέλτα του Νέστου, το Δάσος της Δαδιάς, η Λίμνη Κερκίνη οι ορειβατικές διαδρομές της Ροδόπης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Βασιλίτσα, η Καστοριά, το Νυμφαίο, στη Δυτική Μακεδονία, ο Άγιος Αθανάσιος, το Καϊμακτσαλάν, στη Κεντρική Μακεδονία, το Πήλιο, τα Μετέωρα, η Ελάτη, το Περτούλι, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα στην Θεσσαλία, το Καρπενήσι, η Αράχοβα οι Δελφοί, η Παύλιανη, η Αιδηψός στην Στερεά Ελλάδα, η ορεινή Αρκαδία, τα Τρίκαλα Κορινθίας το Ναύπλιο στη Πελοπόννησο, τα Καλάβρυτα η ορεινή Ναυπακτία στη Δυτική Ελλάδα, το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, η Κόνιτσα και τα Μαστοροχώρια στην Ήπειρο, όλες αυτές οι περιοχές απαράμιλλης ομορφιάς μπορούν να αποτελέσουν το νέο αφήγημα της χώρας και για το χειμερινό τουρισμό από τις αγορές του εξωτερικού. Αυτό χωρίς να παραβλέπουμε και την σημασία του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος στους δημοφιλείς για τους Έλληνες χειμερινούς προορισμούς δίνει πληρότητες άνω του 75%-80% για την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου», τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας αναφέρεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου που οδεύει για ψήφιση στη Βουλή, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε Δήμους και Περιφέρειες να δημιουργούν το δικό τους Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού, με στόχο, μέσα από την συνεργασία τους με επαγγελματίες του χώρου, να προωθείται μια περιοχή ολιστικά, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συνεργιών με συνεργατικούς σχηματισμούς επιχειρήσεων (cluster, tour operators, αεροπορικές εταιρείες) και συνδιαφήμισης κατά τα πρότυπα του ΕΟΤ, απελευθερώνοντας πόρους για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων προώθησης ενός προορισμού.

Έμφαση δίνεται και στη δυνατότητα των οργανισμών αυτών να σχεδιάζουν και να εκτελούν προγράμματα σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του προορισμού, καθώς και την παροχή κινήτρων για την προώθηση και διαχείριση τοπικών σημάτων ποιότητας, ενώ τους παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα να συστήσουν παρατηρητήρια βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο να διαφυλαχθεί ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας.

«Με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί δικαιότερη κατανομή του οφέλους του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος συνεχίζει να συνεισφέρει ανάπτυξη, ακόμη και μέσα στην πανδημία», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Κυβέρνηση- αντιπολίτευση: Κόντρα για την εξωτερική πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:31

Ελληνικοί εξοπλισμοί και Τουρκία- Δεν τους πέφτει λόγος το μήνυμα του Ν. Δένδια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:30

Κρίσιμο ραντεβού για τα μπλόκα- Την Τρίτη στις 13:00 στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:16

Διαδικτυακό κάλεσμα και συλλήψεις- Στις "σούζες" και η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:15

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ- Αμετάβλητη η ηγεσία σε στράτευμα, ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.01.2026 - 20:18

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Κυβέρνηση- αντιπολίτευση: Κόντρα για την εξωτερική πολιτική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:31

    Ελληνικοί εξοπλισμοί και Τουρκία- Δεν τους πέφτει λόγος το μήνυμα του Ν. Δένδια

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:30

    Κρίσιμο ραντεβού για τα μπλόκα- Την Τρίτη στις 13:00 στο Μαξίμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:16

    Διαδικτυακό κάλεσμα και συλλήψεις- Στις "σούζες" και η ΕΛ.ΑΣ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:15

    Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ- Αμετάβλητη η ηγεσία σε στράτευμα, ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.01.2026 - 20:18

    Δέκα χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ- Μήνυμα νίκης από τον Κυρ. Μητσοτάκη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.01.2026 - 20:17

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Διαδικτυακό κάλεσμα και συλλήψεις- Στις "σούζες" και η ΕΛ.ΑΣ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:15

    Κρίσιμο ραντεβού για τα μπλόκα- Την Τρίτη στις 13:00 στο Μαξίμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:16

    Ελληνικοί εξοπλισμοί και Τουρκία- Δεν τους πέφτει λόγος το μήνυμα του Ν. Δένδια

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:30

    Κυβέρνηση- αντιπολίτευση: Κόντρα για την εξωτερική πολιτική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.01.2026 - 20:31

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 11/1/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 11/1/2026
    • Επεισοδιακή πρόταση γάμου- Του έπεσε το δαχτυλίδι από τη γέφυρα
      ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακή πρόταση γάμου- Του έπεσε το δαχτυλίδι από τη γέφυρα
    • "Τολμηρή" επιστροφή της Μαντόνα- Διαφήμιση μεγάλου οίκου μόδας
      ΔΙΕΘΝΗ "Τολμηρή" επιστροφή της Μαντόνα- Διαφήμιση μεγάλου οίκου μόδας
    • Ιαπωνία: "Κάθαρση" με παγωμένο νερό
      ΔΙΕΘΝΗ Ιαπωνία: "Κάθαρση" με παγωμένο νερό
    • Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία- Γνωστός τραγουδιστής ανάμεσα στους νεκρούς
      ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία- Γνωστός τραγουδιστής ανάμεσα στους νεκρούς
    • Κυβέρνηση- αντιπολίτευση: Κόντρα για την εξωτερική πολιτική
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυβέρνηση- αντιπολίτευση: Κόντρα για την εξωτερική πολιτική
    •  Ελληνικοί εξοπλισμοί και Τουρκία- Δεν τους πέφτει λόγος το μήνυμα του Ν. Δένδια
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνικοί εξοπλισμοί και Τουρκία- Δεν τους πέφτει λόγος το μήνυμα του Ν. Δένδια
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026