- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λουίτζι Ντι Μάιο: «Η επιχείρηση Ειρήνη θα χρησιμεύσει για να τύχει σεβασμού το εμπάργκο όπλων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις αναγκαίες, μελλοντικές κινήσεις.
«Η επιχείρηση Ειρήνη θα χρησιμεύσει για να τύχει σεβασμού το εμπάργκο όπλων. Οι ξένες παρεμβολές πρέπει να σταματήσουν και είναι ανάγκη να δοθεί ώθηση στην διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Ντι Μάιο.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι «στο Βερολίνο διεξήχθη μια σύνοδος και οι εμπλεκόμενες πλευρές έλαβαν δεσμεύσεις, τις οποίες και αναμένουμε να σεβαστούν».
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο μιας «συριοποίησης» της Λιβύης, με διαμοιρασμό ανάμεσα σε Τούρκους και Ρώσους, απάντησε ότι «πρόκειται για φόβο που εκφράζουν πολλοί παρατηρητές».
«Η Λιβύη, όμως, δεν είναι Συρία. Για γεωγραφικούς λόγους αποτελεί αναγκαστικά στρατηγικό συνομιλητή μας, όπως και εμείς για τη Λιβύη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στρατηγικής σημασίας συνομιλητής», δήλωσε επίσης ο Ιταλός υπουργός και στέλεχος των Πέντε Αστέρων.
Τέλος, ο Ντι Μάιο θέλησε να τονίσει: «σίγουρα υπάρχουν κάποιες χώρες που θα αυξήσουν την επιρροή τους, αλλά εγώ ελπίζω και δουλεύω υπέρ της κυριαρχίας του λιβυκού λαού και για την ενότητα της Λιβύης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 11/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με πόρσε και ο γιός του «φραπέ»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θύελλα με «φραπέ» στην εξεταστική
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εορταστικές εκδηλώσεις για το Μεσολόγγι- Διακόσια χρόνια από την ηρωική Έξοδο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκκλησία της Ελλάδος- "Ο ρόλος του Χριστιανισμού σε μια Ευρώπη που αλλάζει"
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αμετακίνητοι οι αγρότες- Διέξοδο αναζητά η Κυβέρνηση
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Ράγισαν καρδιές στο Ευρωκοινοβούλιο