- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Φ. Γεννηματά: Οι κόντρες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν την πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντησε δε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για τον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός, μέρα που είναι. Ο κόσμος σάς έχει πάρει χαμπάρι. Χάσατε την ευκαιρία για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού όταν ήσασταν κυβέρνηση. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Μιλούν οι πράξεις».
Η κυρία Γεννηματά επέμεινε στην πρότασή της να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους και να κατοχυρωθεί στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη αφενός στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρότεινε, αν επιθυμεί, να συζητήσουν στη Βουλή τη αναφορά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην πρόσφατη συνέντευξή του για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 στη δημοσιονομική κρίση της χώρας, κι αφετέρου στον Αλέξη Τσίπρα αν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει.
Η Φώφη Γεννηματά διατύπωσε οκτώ προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας αφού εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ κράτησε επιφυλάξεις για το κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης εκφράζοντας ανησυχία για κλείσιμο της επιχείρησης ή τμηματικής πώλησης ή μεταφοράς του εργοστασίου στη Βόρεια Μακεδονία ή στην Τουρκία.
Φωτογραφία Eurokinissi
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 5/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 6/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik tok Alpha: Αυστραλία: Αξονική σε αιωνόβια χελώνα
- ΔΙΕΘΝΗ Αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι – Δραματική διάσωση 19χρονης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ιτέα με υδροπλάνο – Πρώτη δοκιμαστική πτήση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απόψε οι «Πρωταγωνιστές» τον Όλυμπο - Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τελεσίγραφο» ΣτΕ στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές- Ζητά τον φάκελο παρακολούθησης του Θ. Κουκάκη