- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η ενίσχυση της σταθερότητας στην Ανατ. Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».
Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 11/02/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 12/02/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha – Σώθηκε μόνος του κάνοντας λαβή Χάιμλιχ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άγρια ομορφιά στον Έβρο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάχη με τη φοροδιαφυγή – «Κορόιδα» και «έξυπνοι»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έφοδος σε Φυλή και Μενίδι – Ρευματοκλοπές και παραβάσεις από Ρομά
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόθεση Παναγόπουλου – Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τριγμοί