- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΑΑΔΕ: Εσωτερικός έλεγχος για την διαδικασία επιστροφής φόρου και αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 13/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Απόδραση» στα λουτρά Πόζαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Συμμορίες πετούν καρότσια από γέφυρες
- ΔΙΕΘΝΗ Η μάχη του Βασιλιά Καρόλου – Tηλεοπτικό μήνυμα για την ασθένειά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" - «Ιπτάμενοι» πυροσβέστες μοίρασαν δώρα στους μικρούς ήρωες της ζωής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανάρπαστα τα φυσικά έλατα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια – Σοκαριστικό θέαμα στο Μαύρο Λιθάρι