- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
«Να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα όλοι όσοι την συκοφαντούν ως προς τη διαχείριση μεταναστών στα σύνορά της»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα όλοι όσοι την συκοφαντούν, ως προς τη διαχείριση μεταναστών στα σύνορά της», ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ευρωβουλευτής, «υπενθύμισε ότι η ΜΚΟ "humanrights360", η οποία εκπροσωπεί 38 αιτούντες άσυλο που εγκλωβίστηκαν στη νησίδα στον Έβρο, παραδέχθηκε ότι είχε "παραπλανηθεί" ως προς τα γεγονότα και ότι οι ισχυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών αρχών ήταν ορθοί εξαρχής, καθιστώντας σαφές ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε τουρκικό έδαφος, ότι κανένα άτομο που διασώθηκε δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη και ότι δεν υπήρχε κανένα αγνοούμενο ή πληγωμένο ή νεκρό παιδί».
Επιπλέον, η κ. Ασημακοπούλου, «ασκώντας κριτική στους ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης που συκοφαντούν την Ελλάδα για μικροκομματικό όφελος, τόνισε ότι, σε αντίθεση με την Τουρκία, που χρησιμοποιεί ως όπλο τους μετανάστες, εκμεταλλευόμενη τη δυστυχία και τον πόνο τους, η Ελλάδα προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρωπιστικά της καθήκοντα».
Τέλος, η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί όπως λένε στη χώρα μου, "καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται" και στην Ελλάδα, ο ουρανός είναι γαλάζιος και καθαρός».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Γιορτινή Ευρώπη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί – Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσίασαν σπρέι κατά της παχυσαρκίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Υπουργός Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Σάλτο» σε μπαλκόνι σπιτιού – Έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκίνηση με εύζωνες – Τελευταία σκοπιά