- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,9%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,8% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1%.
Η αδυναμία στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, προσέφερε στήριξη στις μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αναμένεται να συμφωνήσει σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών του κορονοϊού με τους επικεφαλής των κρατιδίων, σύμφωνα με προσχέδιο το οποίο είδε το Reuters.
Η προσοχή είναι επίσης στραμμένη στην ομιλία του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ για τον προϋπολογισμό. Τα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνουν πεντάμηνη παράταση στο τεράστιο πρόγραμμα διάσωσης θέσεων εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία κατά τους τελευταίους, όπως ελπίζει ο Σουνάκ, μήνες περιορισμών λόγω της COVID.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο, με τις μετοχές των Stellantis , Renault και Volkswagen να ενισχύονται μεταξύ 2,5% και 3,6%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 19/11/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική αντιπαράθεση- Νέα σύγκρουση για την ακρίβεια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνελήφθη ανήλικος στην Πετρούπολη- Πήγε με μπαλτά στο σχολείο
- ΔΙΕΘΝΗ Πολύνεκροι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία- Νέο ρωσικό σφυροκόπημα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραιτήθηκε με αιχμές από βουλευτής, ο Διαμαντής Καραναστάσης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αλκοόλ- καπνικά προϊόντα- Νέα μέτρα για τους ανηλίκους
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σοβαρό τροχαίο στο Αγρίνιο- Ένα παιδί ανάμεσα στους τραυματίες