- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,9%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,8% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1%.
Η αδυναμία στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, προσέφερε στήριξη στις μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αναμένεται να συμφωνήσει σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών του κορονοϊού με τους επικεφαλής των κρατιδίων, σύμφωνα με προσχέδιο το οποίο είδε το Reuters.
Η προσοχή είναι επίσης στραμμένη στην ομιλία του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ για τον προϋπολογισμό. Τα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνουν πεντάμηνη παράταση στο τεράστιο πρόγραμμα διάσωσης θέσεων εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία κατά τους τελευταίους, όπως ελπίζει ο Σουνάκ, μήνες περιορισμών λόγω της COVID.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο, με τις μετοχές των Stellantis , Renault και Volkswagen να ενισχύονται μεταξύ 2,5% και 3,6%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 3/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμπλοκή επιβατών σε λεωφορείο- Τον χτύπησε με στυλό στο μάτι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα με νεκρό 24χρονο στην Ποσειδώνος - Υπο την επήρεια αλκοόλ ο ένας οδηγός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οικιακή βοηθός κατηγορείται για φόνο – Εξιχνίαση μετά από 9 χρόνια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Τον Ν. Ανδρουλάκη ενημέρωσε ο Κ. Μητσοτάκης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έλληνες ζητούν επαναπατρισμό – Εγκλωβισμένοι σε χώρες του Κόλπου
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή – Εγκλωβισμένοι Έλληνες μιλούν στον Alpha