- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωζώνη: Αύξηση του πληθωρισμού στο 0,9% τον Ιανουάριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη εκτίμησή της για την αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 0,9% από -0,3% τον Δεκέμβριο. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 3,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, αλλά ήταν 4,2% χαμηλότερες σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των νωπών τροφίμων αυξήθηκαν 1,2% στον μήνα και 2% σε ετήσια βάση.
Ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός - που δεν λαμβάνει υπόψη τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων - αυξήθηκε στο 1,4% σε ετήσια βάση από 0,4% τον Δεκέμβριο.
Ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αποτελεί τα δύο τρίτα της οικονομίας της Ευρωζώνη, συνέβαλε κατά 0,65 της ποσοστιαίας μονάδας στην αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού, ενώ ο τομέας των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων ενίσχυσε τον πληθωρισμό κατά 0,37 της μονάδας, αντισταθμίζοντας τη μείωση κατά 0,41 της μονάδας λόγω της φθηνότερης ενέργειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 1/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Πλήγματα σε συναγωγή και καταφύγια στο Ισραήλ – 9 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οδηγίες ΥΠ.ΕΞ για εγκλωβισμένους Έλληνες – Σχέδιο προστασίας και επαναπατρισμού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανησυχία και έκκληση για βοήθεια από Έλληνες – Εγκλωβισμένοι σε Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι
- ΔΙΕΘΝΗ Βρετανός Υπ. Άμυνας: «Ιρανικοί πύραυλοι με κατεύθυνση την Κύπρο»- Διαψεύδει η Λευκωσία
- ΔΙΕΘΝΗ Αντίποινα του Ιράν – Επίθεση σε «γαλλική» βάση στο Άμπου Ντάμπι
- ΔΙΕΘΝΗ Αντίποινα και κύμα επιθέσεων από Ιράν – Αιματηρό χτύπημα στην Ιερουσαλήμ