- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωζώνη: Αύξηση του πληθωρισμού στο 0,9% τον Ιανουάριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη εκτίμησή της για την αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 0,9% από -0,3% τον Δεκέμβριο. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 3,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, αλλά ήταν 4,2% χαμηλότερες σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των νωπών τροφίμων αυξήθηκαν 1,2% στον μήνα και 2% σε ετήσια βάση.
Ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός - που δεν λαμβάνει υπόψη τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων - αυξήθηκε στο 1,4% σε ετήσια βάση από 0,4% τον Δεκέμβριο.
Ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αποτελεί τα δύο τρίτα της οικονομίας της Ευρωζώνη, συνέβαλε κατά 0,65 της ποσοστιαίας μονάδας στην αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού, ενώ ο τομέας των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων ενίσχυσε τον πληθωρισμό κατά 0,37 της μονάδας, αντισταθμίζοντας τη μείωση κατά 0,41 της μονάδας λόγω της φθηνότερης ενέργειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 10/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα διάκριση για το ΕΚΠΑ- Στα διακόσια καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Ζημιές από πτώση δέντρου- Καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- ΔΙΕΘΝΗ Ουκρανία: "Παράθυρο" Ζελένσκι για εκλογές, μετά από τις αιχμές Τραμπ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τον χαβά τους οι Τούρκοι- Απάντηση στις προκλήσεις του Χακάν Φιντάν
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κλιμακώνεται η σύγκρουση- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τους αγρότες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανατροπή νταλίκας στην Άρτα- Νεκρός ο 52χρονος οδηγός