- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Στα 15,9 δις ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο- Ισχυρή ζήτηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 15,9 δισ. ευρώ.
Tο αρχικό επιτόκιο ήταν στο 3,97% και υποχώρησε στην περιοχή του 3,90% λόγω της ισχυρής ζήτησης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με το νέο ομόλογο, λήξεως 15 Ιουνίου 2028, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό της τάξης τουλάχιστον των 1,5 - 2 δισ. ευρώ καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του εφετινού δανειακού προγράμματος.
Στη δευτερογενή αγορά χθες το ελληνικό πενταετές ομόλογο αναφοράς διαπραγματευόταν με απόδοση 3,75% από 3,62% που ήταν την προηγούμενη ημέρα ενώ η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 4,19% από το 4,14%, αντιστοίχως.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους έχει αντλήσει έως τώρα από τις αγορές περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό δανειακό πρόγραμμα για εφέτος έχει προσδιοριστεί να φθάσει περίπου τα 7 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 13/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Βόρειο Σέλας – «Βάφτηκε» ο ουρανός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δήμος Αθηναίων – Καθαρίζουν τον «Δρομέα»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα πρέσβης των ΗΠΑ – Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο
- ΔΙΕΘΝΗ «Μήδεια» στην Ιταλία - Μαχαίρωσε το 9χρονο παιδί της
- ΔΙΕΘΝΗ Μακελειό στη Νότια Κορέα - Φορτηγό έπεσε σε αγορά
- ΔΙΕΘΝΗ Λουκέτο στο αμερικανικό δημόσιο – Τέλος μετά από 44 ημέρες παράλυσης