- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πορτογαλία: Διάλυση του κοινοβουλίου της Πορτογαλίας ενόψει των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα όρισε με διάταγμα τη διάλυση του κοινοβουλίου σήμερα, στο τελευταίο εναπομένον επίσημο βήμα ενόψει των πρόωρων γενικών εκλογών της 30ης Ιανουαρίου, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Το διάταγμα εκδόθηκε την τελευταία πιθανή ημέρα για τη διάλυση του κοινοβουλίου, που πρέπει να λάβει χώρα τουλάχιστον 55 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τον Οκτώβριο, μια εξέλιξη με την οποία τερματίστηκε η σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.
Οι Σοσιαλιστές ηγούνται στις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 38,5% και 39%, πολύ μπροστά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 24,6%-28,1%, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 19/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Προαναγγέλλουν νέα σφοδρά χτυπήματα οι ΗΠΑ – Ζητούν 200 δις για τον πόλεμο
- ΔΙΕΘΝΗ Συνεχίζονται τα ιρανικά αντίποινα – Ενεργειακές εγκαταστάσεις του Κόλπου στο στόχαστρο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνικοί Patriot εν δράσει – Κατέρριψαν ιρανικούς πυραύλους στη Σ. Αραβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ First paddle challenge- Poros 2026: Η μεγάλη γιορτή των "κουπιών"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις για 40 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης- Διακίνηση και στην Πανεπιστημιούπολη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική Γεωργιάδη- Κω νσταντοπούλου- Συνέχεια στην κόντρα με ανάρτηση