- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πολωνία: Oμάδα περίπου 200 μεταναστών προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα από τη Λευκορωσία
ΔΙΕΘΝΗ
Μια ομάδα περίπου διακοσίων μεταναστών, προσπάθησε να παραβιάσει τον φράκτη στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας χθες βράδυ, όπως ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή, καθώς διατηρούνται οι εντάσεις σε μια κρίση που οι δυνάμεις της περιοχής έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να λάβει διαστάσεις ευρύτερης σύρραξης.
Το περιστατικό κοντά στο χωριό Τσερέμτσα ήταν μια από τις αντιπαραθέσεις που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ ομάδων μεταναστών, υπό την εποπτεία στρατιωτών της Λευκορωσίας, και πολωνικών δυνάμεων, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι εντάσσεται στον ‘υβριδικό πόλεμο’ που σχεδίασε το Μινσκ για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και να ανταπαντήσει στις κυρώσεις σε βάρος του.
«Προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα, επιτιθέμενοι στα σύνορα», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα. «Πετούσαν κλαδιά και πέτρες και η απόπειρα ανεκόπη από τα στελέχη μας».
Η Μιχάλσκα είπε ότι οι μετανάστες ισοπέδωσαν ένα τμήμα του φράκτη με ξύλα στην προσπάθειά τους να περάσουν απέναντι. Σύμφωνα με την ίδια, πέντε μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 1/02/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ταξίδεψε με το όνομά της η 16χρονη Λόρα – Δεν υπήρξε εισαγγελική εντολή για τις αεροπορικές εταιρείες
- ΔΙΕΘΝΗ Δριμύ ψύχος στον Καναδά – Πάγωσε ο Νιαγάρας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η εξέλιξη της Β΄ φάσης της κακοκαιρίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κύμα κακοκαιρίας – Ζουν με την αγωνία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος – Το νερό παρέσυρε τα πάντα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χαμηλές θερμοκρασίες στη Φλώρινα – Έντονη χιονόπτωση