- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κολομβία: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί, περισσότεροι από 800 οι τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο Συνήγορος του Λαού, μια δημόσια υπηρεσία προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 16 πολίτες και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για 846 τραυματίες, εκ των οποίων οι 306 είναι πολίτες.
Επιπλέον, 431 άνθρωποι συνελήφθησαν στις ταραχές που αμαύρωσαν ορισμένες διαδηλώσεις –αν και οι περισσότερες ήταν ειρηνικές– και η κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη του στρατού σε κάποιες πόλεις.
Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν την αστυνομία ότι άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών.
Ο υπουργός Άμυνας Ντιέγο Μολάνο είπε ότι τα βίαια επεισόδια ήταν «προμελετημένα, οργανωμένα και χρηματοδοτούμενα από ομάδες που έχουν αποσχιστεί από τις FARC» και οι οποίες απορρίπτουν την ειρηνευτική συμφωνία του 2016. Κατηγόρησε επίσης τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN), την τελευταία ανταρτική οργάνωση που δρα στην Κολομβία.
Στις ταραχές προκλήθηκαν ζημιές σε 313 καταστήματα, 94 τράπεζες, 69 σταθμούς λεωφορείων, 36 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και 14 φυλάκια διοδίων.
Υπό την πίεση των μαζικών διαδηλώσεων, ο πρόεδρος Ντούκε απέσυρε την Κυριακή το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο ήταν ήδη υπό συζήτηση στο κοινοβούλιο. Παρά την ανακοίνωση αυτή ωστόσο, πολλοί διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι σήμερα το πρωί στους δρόμους της Μπογοτά, μπλοκάροντας την κυκλοφορία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Φιλ.Γκράντι- ΟΗΕ: Ανησυχία για την «αυξανόμενη εχθρότητα» κυβερνήσεων απέναντι στους πρόσφυγες
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ερευνήσει 5,2 εκατ σελίδες για την υπόθεση Επσταϊν, θα χρειαστεί τη συνδρομή 400 δικηγόρων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 31/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλαντα και ευχές- "Τα έψαλλαν" σε Πρόεδρο και αρχηγούς
- ΔΙΕΘΝΗ Ριφιφί στη Γερμανία- Άδειασαν θυρίδες τράπεζας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Ραλίστα" οδηγό αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.- Έτρεχε με 250 χλμ/ώρα στο Χαϊδάρι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ώρα της βασιλόπιτας- "Ουρές" σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εορταστικό κλίμα στην αγορά - Οι τελευταίες αγορές της χρονιάς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάλαντα στις γειτονιές- Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά...