• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ρωσια: Το 17ο ετησιο μηνυμα του προεδρου Πουτιν προς την Ομοσπονδιακη Συνελευση της χωρας

Ρωσία: Το 17ο ετήσιο μήνυμα του προέδρου Πούτιν προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας

ΔΙΕΘΝΗ 21.04.2021 - 14:00

putin_3

Λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε να εκφωνεί το 17ο ετήσιο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, όπως ονομάζεται η κοινή συνεδρία των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου. Όπως ο ίδιος προανήγγειλε, αποφάσισε να το αφιερώσει επί το πλείστον σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, την υγεία, την πολιτική και την οικονομία, αν και δεν θα παρέλειπε να αναφερθεί εν συντομία σε καίρια ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Αναλογιζόμενος την έναρξη και την εξέλιξη της «άγνωστης και εξαιρετικά επικίνδυνης λοίμωξης», με την οποία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, ο Ρώσος πρόεδρος θύμισε ότι κατά τις συζητήσεις του με πολλούς ξένους ηγέτες είχε συμμεριστεί τη διαπίστωση ότι «έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη αβεβαιότητα».

Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, αναπνευστήρων και άλλων υλικών, ακόμη και σε ελλείψεις αποθεμάτων τροφίμων, με τις οποίες ξεκίνησε αυτή η πανδημία, υπογραμμίζοντας την εξαρχής πεποίθησή του ότι η Ρωσία θα κατορθώσει να ξεπεράσει τη δοκιμασία με επιτυχία. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε δημοσίως γιατρούς, νοσηλευτές, εθελοντές, εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες, επιστήμονες, οι οποίοι συνέβαλαν με την ανιδιοτελή εργασία τους στην επιτυχή απόκρουση της επιδημίας, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στην ειδικά προετοιμασμένη αίθουσα μεταξύ των μελών του Κονοβουλίου και της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Β.Πούτιν, η πανδημία και οι αναπόφευκτες απώλειες από αυτήν επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι «πρώτη εθνική προτεραιότητα είναι η προστασία του πληθυσμού της Ρωσίας», δηλαδή η επίλυση του απειλητικού δημογραφικού προβλήματος, γι' αυτό η Ρωσία θα διατηρήσει τους στρατηγικούς της στόχους να οδηγηθεί έως το 2030 σε αύξηση του πληθυσμού και σε αύξηση του μέσου όρου ζωής στα 78 χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να μην μειώσουν την επιφυλακή τους και να συνεχίσουν να τηρούν τις υποδείξεις των ιατρών και των υγειονομικών υπηρεσιών, ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο και να εξαλειφθεί η λοίμωξη του κορονοϊού. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επιδημία πέραν του εμβολιασμού. Η άλλη οδός είναι πιο επικίνδυνη, γιατί είναι άγνωστη η έκβαση της ασθένειας», σημείωσε ο Β.Πούτιν καλώντας τον πληθυσμό να σπεύσει να εμβολιαστεί ταχύτερα, ώστε έως το φθινόπωρο να έχει εξασφαλίσει η Ρωσία την επιδιωκόμενη «συλλογική ανοσία».

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορία της χώρας, όπου «ο λαός μας νικούσε υπερβαίνοντας τις δοκιμασίες χάρη στην ενότητά του», υπογραμμίζοντας την αξία της οικογένειας, της αλληλοβοήθειας, της ενότητας του λαού και της αγαθοεργίας. «Οι πνευματικές-ηθικές αξίες, τις οποίες μια σειρά χώρες ήδη ξεχνούν, εμάς αντιθέτως μας κατέστησαν ισχυρότερους και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιζόμαστε πάντοτε», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ευχαριστώντας τους επικεφαλής των τεσσάρων παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας (σ.σ. ορθοδοξία, ισλάμ, ιουδαϊσμός, βουδισμός), οι οποίοι επίσης παρευρέθηκαν στο ετήσιο προεδρικό μήνυμα, με πρώτον εξ αυτών τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Ο Β.Πούτιν αναφέρθηκε αναλυτικά σε πολυάριθμα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης του πληθυσμού, αλλά και κλάδων της οικονομίας και της επιστημονικής έρευνας, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση επιδημιών, καθώς και των συνεπειών της αλλαγής του κλίματος.

Ο 68χρονος Ρώσος ηγέτης φάνηκε σε καλή φυσική κατάσταση και ακόμη καλύτερη ψυχολογική διάθεση, αν και εμφανώς ταλαιπωρείται από βήχα, που μερικοί σχολιαστές αποδίδουν σε αλλεργίες, οι οποίες ταλαιπωρούν πολλούς κάθε άνοιξη στη Ρωσία. Στην αίθουσα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου οι καθήμενοι τηρούσαν τις προβλεπόμενες υγειονομικές αποστάσεις, ωστόσο οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο χώρος είχε προηγουμένως απολυμανθεί ενώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου VTSIOM, το 87% του πληθυσμού της Ρωσίας σχεδίαζε να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΕΤΙΚΑ

Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με την κυβέρνηση

ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 16:08

Ταγιάνι: «Oι εικόνες δείχνουν κατάχρηση εξουσίας. Από το να συλλάβεις έναν ένοπλο άνδρα, μέχρι να τον σκοτώσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά»

ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 16:02

ΗΠΑ: Γκρεγκ Μποβίνο, το 'σύμβολο' της σκληρής μάχης που έχει εξαπολύσει ο Τραμπ κατά των παράτυπων μεταναστών

ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:53

Εικονολήπτης και δημοσιογράφος της Rai απειλήθηκαν από την Ice στη Μινεάπολη

ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:31

Η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε «ατυχή συμβάντα» τους φόνους στη Μινεάπολη

ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:27

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με την κυβέρνηση

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 16:08

    Ταγιάνι: «Oι εικόνες δείχνουν κατάχρηση εξουσίας. Από το να συλλάβεις έναν ένοπλο άνδρα, μέχρι να τον σκοτώσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά»

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 16:02

    ΗΠΑ: Γκρεγκ Μποβίνο, το 'σύμβολο' της σκληρής μάχης που έχει εξαπολύσει ο Τραμπ κατά των παράτυπων μεταναστών

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:53

    Εικονολήπτης και δημοσιογράφος της Rai απειλήθηκαν από την Ice στη Μινεάπολη

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:31

    Η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε «ατυχή συμβάντα» τους φόνους στη Μινεάπολη

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:27

    ΕΕ: Τελική έγκριση για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:18

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε «ατυχή συμβάντα» τους φόνους στη Μινεάπολη

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:27

    ΗΠΑ: Γκρεγκ Μποβίνο, το 'σύμβολο' της σκληρής μάχης που έχει εξαπολύσει ο Τραμπ κατά των παράτυπων μεταναστών

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:53

    ΗΠΑ: Συντριβή Ιδιωτικού αεροσκάφους με 8 επιβαίνοντες

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 14:18

    ΕΕ: Τελική έγκριση για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου

    ΔΙΕΘΝΗ 26.01.2026 - 15:18

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 26/01/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 26/01/2026
    • Ο καιρός τη Δευτέρα 26/01/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός τη Δευτέρα 26/01/2026
    • Ραψάνη Λάρισας: Το χωριό με τα 30.000 βιβλία
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ραψάνη Λάρισας: Το χωριό με τα 30.000 βιβλία
    • Δασκάλα από τις Σέρρες έδωσε ζωή στη Φολέγανδρο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δασκάλα από τις Σέρρες έδωσε ζωή στη Φολέγανδρο
    • Ανέβηκε 101 ορόφους χωρίς σκοινί
      ΔΙΕΘΝΗ Ανέβηκε 101 ορόφους χωρίς σκοινί
    • Ρομπότ σαν άνθρωπος
      ΔΙΕΘΝΗ Ρομπότ σαν άνθρωπος
    • Όταν οι εφαρμογές της AI  γίνονται παγίδα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όταν οι εφαρμογές της AI γίνονται παγίδα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026