- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Διακόπηκε για λίγο συνέντευξη Τύπου του Τραμπ λόγω πυροβολισμών έξω από τον Λευκό Οίκο
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε χθες Δευτέρα (μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας) και ο Λευκός Οίκος τέθηκε για λίγη ώρα υπό περιορισμό, προτού ο αμερικανός πρόεδρος εξηγήσει στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους μερικά λεπτά αργότερα ότι στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), η οποία είναι αρμόδια για την προστασία του αρχηγού του κράτους, πυροβόλησαν ύποπτο «στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου».
Στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας «πυροβόλησαν κάποιον», είπε ο μεγιστάνας αφού επέστρεψε στο βήμα. «Ο ύποπτος βρίσκεται καθ’ οδόν προς νοσοκομείο» της Ουάσινγκτον φρουρούμενος, διευκρίνισε.
Ερωτηθείς εάν ο ύποπτος για τον οποίο έκανε λόγο ήταν οπλισμένος, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απάντησε «εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ναι».
Το συμβάν «σημειώθηκε στο εξωτερικό» της περιμέτρου του Λευκού Οίκου, σημείωσε. Το συμβάν «μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μένα».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μόλις αρχίσει να παραχωρεί τη συνέντευξη Τύπου που δίνει σχεδόν καθημερινά όταν πράκτορας της ασφάλειάς του τον πλησίασε. «Συγγνώμη;» ρώτησε ο Τραμπ όταν τον διέκοψε, προτού να αποχωρήσει ήρεμα από την αίθουσα όταν ο πράκτορας τον ενημέρωσε διακριτικά, ακολουθούμενος από την ομάδα του υπό τη φρούρηση της Μυστικής Υπηρεσίας.
Ερωτηθείς εάν «ταράχτηκε», ο Τραμπ απάντησε «ο κόσμος ήταν πάντοτε επικίνδυνο μέρος. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο».
«Αισθάνομαι ασφαλής με τη Μυστική Υπηρεσία. Είναι φανταστική, οι καλύτεροι των καλύτερων», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους αναφερόμενος στο σώμα που είναι αρμόδιο για την φύλαξη του προέδρου και άλλων κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ ξανάρχισε κατόπιν τη συνέντευξη Τύπου, που είναι αφιερωμένη κυρίως στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Υπό το βάρος των κατηγοριών, η Φεντερίκα Μογκερίνι παραιτήθηκε από διευθύντρια του Κολλεγίου της Ευρώπης
ΔΙΕΘΝΗ
Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών και πως οι επιθέσεις εναντίον αγωγού και δεξαμενοπλοίων έχουν στόχο να διαταράξουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 4/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αθήνα – Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 5/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενισχύονται τα μπλόκα – Σε συμπληγάδες η κυβέρνηση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Επεισοδιακή κατάθεση μάρτυρα
- ΔΙΕΘΝΗ Ρώμη: Καταγγελίες για εργασιακό μεσαίωνα - Εισαγγελέας σε οίκους μόδας
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος και διπλωματία - Ανυποχώρητος ο Πούτιν για το Ντονμπάς