- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο πρόεδρος Τραμπ μείωσε την ποινή του Δημοκρατικού πρώην κυβερνήτη του Ιλινόι που είχε καταδικαστεί για διαφθορά
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι μετέτρεψε την ποινή του Ροντ Μπλαγκόγιεβιτς, του πρώην Δημοκρατικού κυβερνήτη του Ιλινόι ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά επειδή προσπάθησε να πουλήσει την έδρα στη Γερουσία της Πολιτείας που έμεινε κενή μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία.
Ο Μπλαγκόγιεβιτς είχε εμφανιστεί στο τηλεοπτικό σόου Celebrity Apprentice του Τραμπ το 2010, ενώ ήταν υπόδικος. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για διαδικτυακή απάτη, εκβιασμό και δωροληψία την εποχή που ήταν κυβερνήτης.
«Ήταν μια τρομακτικά μεγάλη, γελοία ποινή», είπε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βάση Άντριους, έξω από την Ουάσινγκτον, λίγο προτού αναχωρήσει για μια προεκλογική περιοδεία. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ήταν παραγωγός του σόου πριν αναμιχθεί με την πολιτική.
Ο Μπλαγκόγιεβιτς, 63 ετών, απομακρύνθηκε από το αξίωμά του το 2009, όταν οι εισαγγελικές αρχές τον κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να πουλήσει ή να ανταλλάξει την έδρα που έμεινε κενή στη Γερουσία μετά τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008. Το 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για μείωση της ποινής του.
Ο Δημοκρατικός πρώην κυβερνήτης προσπάθησε να εμφανιστεί ως θύμα φανατικών, πολιτικά υποκινούμενων εισαγγελέων, μια κατηγορία που ήταν βέβαιο ότι θα είχε απήχηση στον Τραμπ και τους υποστηρικτές του. «Κάποιοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI καταχρώνται την εξουσία τους για να ποινικοποιήσουν συνηθισμένες πολιτικές πρακτικές», έγραψε σε ένα άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Wall Street Journal τον Μάιο του 2018. «Έμαθα με τον σκληρό τρόπο τι συμβαίνει όταν μια έρευνα οδηγεί στο πουθενά αφού η κυβέρνηση έχει επενδύσει, χρόνο, πόρους και εργατοώρες. Όταν δεν μπορούν να αποδείξουν το έγκλημα, το επινοούν», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Σιμπίχα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ μίλησε με την ουκρανική αντιπροσωπεία μετά τις διαβουλεύσεις στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ
Φον ντερ Λάιεν: "Θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα προχωρήσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος"
ΔΙΕΘΝΗ
Οι ΥΠΕΞ Τουρκίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας ζητούν "να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο" στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 03/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συναγερμός για τα αποθέματα νερού- Οι βροχές δεν γέμισαν Μόρνο και Υλίκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνο 48ωρο κακοκαιρίας- Καταιγίδες, χαλάζι και βροχές διαρκείας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε Συμπληγάδες η Κυβέρνηση- Μπροστά τρακτέρ και πίσω ΕΕ- Το σχόλιο της Λόρας Ιωάννου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπλόκα στη Βοιωτία- Μια ανάσα από την Εθνική
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χριστούγεννα με μπλόκα- Κάλεσμα για διάλογο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέοι αγρότες ξενυχτούν στα μπλόκα- "Δεν αφήνουμε τη γη μας και ας μας πνίγουν τα χρέη"