• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ο Ντοναλντ Τραμπ μιλησε σε εκπροσωπους διοικησεων κολεγιων και πανεπιστημιων για μαυρους σπουδαστες

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σε εκπροσώπους διοικήσεων κολεγίων και πανεπιστημίων για μαύρους σπουδαστές

ΔΙΕΘΝΗ 11.09.2019 - 11:20

trump

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες σε εκπροσώπους διοικήσεων κολεγίων και πανεπιστημίων στα οποία φοιτούν μαύροι σπουδαστές, δίνοντας έμφαση στην δέσμευσή του για την ενίσχυση του ρόλου των ιστορικά καθιερωμένων κολεγίων και πανεπιστημίων για μαύρους σπουδαστές (Historically Black Colleges and Universities -HBCUs).

“Το έθνος έχει ένα ουσιαστικό χρέος ευγνωμοσύνης [ιδρύματα] στα HBCU,” δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο με περισσότερους από 40 εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων HBCU σε ολόκληρη την χώρα, που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για την πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου αναφορικά με τα κολέγια και πανεπιστήμια HBCU.

Τα σχόλιά του έγιναν θερμά αποδεκτά από ένα ακροατήριο, το οποίο, σε άλλες περιπτώσεις εκφράζει την αντίθεσή του στα όσα δηλώνει ο πρόεδρος για τους Αφροαμερικάνους. Επρόκειτο για μία προεκλογική προσπάθεια προσέγγισης της αναφερόμενης ομάδας ψηφοφόρων, σχολιάζει το POLITICO.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας, αλλά και στην φτώχεια που μαστίζει τους Αφροαμερικάνους. Ο ίδιος, στην διάρκεια της ομιλίας του αναρωτήθηκε για το ποιος σε μία προεκλογική συζήτηση “θα μπορέσει να νικήσει τους αριθμούς αυτούς;”

“Νομίζω ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα χρήματα κι όχι στο μήνυμα,” δήλωσε ο Όστιν Λέιν πρόεδρος του πανεπιστημίου (Texas Southern University) ο οποίος θα φιλοξενήσει την αυριανή δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

“Είμαστε εδώ κυρίως για να βρούμε αν υπάρχουν χρήματα στα οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Που βρίσκονται αυτά και πως μπορούμε να τα πάρουμε;” Αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Ένας αριθμός σπουδαστών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων HBCU, αλλά και μέλη της κοινότητάς τους, άσκησαν κριτική στις διοικήσεις των πανεπιστημίων τους για την συνεργασία της με την κυβέρνηση Τραμπ, δηλώνοντας ότι τα στελέχη των διοικήσεων έρχονται κοντά με μία προεδρία που προσβάλλει συνεχώς την κοινότητα των μαύρων.

Από την πλευρά τους, οι ηγέτες της HBCU υπερασπίζονται την απόφασή τους να διατηρήσουν την σχέση τους με την κυβέρνηση Τραμπ, τονίζοντας ότι η συνεργασία με μία κυβέρνηση έχει ουσιαστικό χαρακτήρα στην εξασφάλιση ομοσπονδιακών κονδυλίων, τα οποία και είναι απαραίτητα για την συνέχιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων τους.

“Θέλουμε να συνεργαζόμαστε καλά με κάθε κυβέρνηση,” δήλωσε Κάταρα Ουίλιαμς προσωπάρχης στο πανεπιστημιακό σύστημα (the Southern University System) που έδωσε έμφαση στον ρόλο της κυβέρνησης Τραμπ για την απαλοιφή δανείου ποσού μεγαλύτερου των 300 εκατομμυρίων για την χορήγηση βοήθειας που δόθηκε για τα πανεπιστήμια HBCU στην Λουιζιάνα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα. “Κάθε πρόοδος που μπορεί να γίνει για μεγαλύτερες χορηγίες σε υποτροφίες και δωρεές..., [είναι ευπρόσδεκτη] και είμαστε ευγνώμονες,” τόνισε η ίδια.

Κατά τις πρώτες ημέρες άσκησης της προεδρίας του, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα κάνει τα πανεπιστήμια και κολέγια HBCU μία “κορυφαία προτεραιότητα.”

Όπως οι περισσότερες διοικήσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων, έτσι και οι διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της HBCU προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις, πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις.

Κατά μέσο όρο, τα ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα των μαύρων εξαρτώνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ποσοστό περίπου 50% των ετήσιων εσόδων που είναι αναγκαία για την λειτουργία τους.

Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κολεγίων HBCU να διατηρήσουν ένα θετικό επίπεδο συνεργασίας με την κυβέρνηση Τραμπ, μη διακινδυνεύοντας να διαταράξουν τις σχέσεις τους, ακόμη και αν το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ μεταξύ των Αφροαμερικάνων είναι μόλις στο 9%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (CNN/SRSS).





ΣΧΕΤΙΚΑ

Αν. Μπέρμποκ: Η ΓΣ του ΟΗΕ πρέπει να είναι χώρος για διάλογο, μεταρρύθμιση και προστασία των αμάχων

ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:21

ΗΠΑ: Δικαστής διατάσσει την απέλαση του φοιτητή Χαλίλ, οργανωτή κινητοποιήσεων για την παλαιστινιακή υπόθεση

ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:12

Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ

ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:03

ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί νεκροί, δυο βαριά τραυματισμένοι από πυρά στην Πενσιλβάνια

ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 08:53

Αντιμεταναστευτικό ρεύμα

ΔΙΕΘΝΗ 17.09.2025 - 21:16

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Αν. Μπέρμποκ: Η ΓΣ του ΟΗΕ πρέπει να είναι χώρος για διάλογο, μεταρρύθμιση και προστασία των αμάχων

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:21

    ΗΠΑ: Δικαστής διατάσσει την απέλαση του φοιτητή Χαλίλ, οργανωτή κινητοποιήσεων για την παλαιστινιακή υπόθεση

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:12

    Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:03

    ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί νεκροί, δυο βαριά τραυματισμένοι από πυρά στην Πενσιλβάνια

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 08:53

    Αντιμεταναστευτικό ρεύμα

    ΔΙΕΘΝΗ 17.09.2025 - 21:16

    Ο Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία – Βασιλική υποδοχή και αντιδράσεις

    ΔΙΕΘΝΗ 17.09.2025 - 21:14

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί νεκροί, δυο βαριά τραυματισμένοι από πυρά στην Πενσιλβάνια

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 08:53

    Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:03

    Αν. Μπέρμποκ: Η ΓΣ του ΟΗΕ πρέπει να είναι χώρος για διάλογο, μεταρρύθμιση και προστασία των αμάχων

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:21

    ΗΠΑ: Δικαστής διατάσσει την απέλαση του φοιτητή Χαλίλ, οργανωτή κινητοποιήσεων για την παλαιστινιακή υπόθεση

    ΔΙΕΘΝΗ 18.09.2025 - 09:12

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 17/09/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/09/2025
    • Ο καιρός την Πέμπτη 18/09/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 18/09/2025
    • TikTok ALPHA – Φανάρι που κρατάει …7,5 λεπτά
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA – Φανάρι που κρατάει …7,5 λεπτά
    • Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων - Ο ALPHA στις εγκαταστάσεις του KEELE
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων - Ο ALPHA στις εγκαταστάσεις του KEELE
    • Μαίνονται οι αντιδράσεις για Λοβέρδο
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μαίνονται οι αντιδράσεις για Λοβέρδο
    • Τραγωδία στα Τέμπη- Συνεχίζεται η απεργία πείνας στο Σύνταγμα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στα Τέμπη- Συνεχίζεται η απεργία πείνας στο Σύνταγμα
    • Αντιμεταναστευτικό ρεύμα
      ΔΙΕΘΝΗ Αντιμεταναστευτικό ρεύμα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025