- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιράν: Στρατιωτικές παρελάσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
ΔΙΕΘΝΗ
Αυτές οι παρελάσεις, στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκαν την παραμονή ενός δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης σήμερα στην Τεχεράνη, το Ιράν παρουσίασε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κυρίως τα μοντέλα Karrar, Arash και Mohajer, όπως και συστήματα αεράμυνας S-300 ρωσικής προέλευσης, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.
Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν χαρακτήρισε τις ένοπλες δυνάμεις «σταθερό οχυρό» της χώρας, εκτιμώντας πως συμβάλλουν στην εδραίωση της επιρροής της Τεχεράνης στην περιοχή.
Αυτή η επίδειξη δύναμης έγινε την παραμονή των κρίσιμων συνομιλιών που προβλέπονται στη Ρώμη μεταξύ των ιρανικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών υπό την αιγίδα του Ομάν.
Η πρώτη συνάντηση, που διεξήχθη στο Μουσκάτ την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική» από τις δύο πλευρές.
AP Photo/Vahid Salemi
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γερμανία: "Ζούμε σε άλλες εποχές, ο κόσμος δεν είναι όπως πριν", τόνισε ο καγκελάριος Μερτς και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει στις δικές της δυνάμεις
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ: Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας καλεί τους συμμάχους να μην επαναπαύονται απέναντι στην ρωσική απειλή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 11/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 12/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αυτοψία για τα νέα πυροσβεστικά ελικόπτερα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Η ΑΥΤΟΨΊΑ στο… Σόι σου»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Coral – Shell Licence και «The loveVan” – Γεύματα αγάπης στο Πέραμα
- ΔΙΕΘΝΗ Στο σφυρί ο έρωτας του Πικάσο για καλό σκοπό
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανικό μεταναστευτικό «μπαλάκι» - Παζαρεύουν κέντρα κράτησης εκτός Ευρώπης