- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Αρμενία δηλώνει έτοιμη να υπογράψει με το Αζερμπαϊτζάν ειρηνευτική συμφωνία
ΔΙΕΘΝΗ
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν εμπλακεί σε πολέμους μετά τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ένας θύλακας στο Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο κατοικούσαν κυρίως Αρμένιοι, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν με την υποστήριξη της Αρμενίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξωθώντας σχεδόν το σύνολο των 100.000 Αρμενίων της περιοχής να καταφύγουν στην Αρμενία.
Και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι θέλουν να υπογράψουν μια συνθήκη για τον τερματισμό της μακροχρόνιας σύγκρουσης, αλλά διαφωνούν επί χρόνια για τους όρους μιας τέτοιας συμφωνίας.
"Η ειρηνευτική συμφωνία είναι έτοιμη για υπογραφή. Η Δημοκρατία της Αρμενίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν για τον ορισμό της ημερομηνίας και του τόπου υπογραφής της συμφωνίας", ανέφερε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.
ΦΩΤΟ: AP - Anatoly Maltsev
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 09/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 9/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok ALPHA: Ελέφαντας δίνει μάχη για να σωθεί
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβείο στον ALPHA και στην Ελένη Λαζάρου από τον Σύλλογο ΙΩΝΑ για τη στήριξη αθλητών με κινητικά προβλήματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15 χρόνια εφημερίδα «Δημοκρατία» αιχμηρές τοποθετήσεις
- ΔΙΕΘΝΗ «Κατάρ γκέιτ» και ατιμωρησία – Τρία χρόνια από το σκάνδαλο