- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ρωσία: Η Μόσχα απορρίπτει την ιδέα μιας ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως η ιδέα είναι εντελώς απαράδεκτη για τη Ρωσία.
Σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ και του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σχετικά με το ενδεχόμενο οι χώρες τους να συνεισφέρουν στρατεύματα σε μια ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.
Ο Πιστόριους είπε σε συνέντευξη στις 18 Ιανουαρίου πως η Γερμανία, ως ο μεγαλύτερος εταίρος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, θα έχει "προφανώς ρόλο να παίξει" και ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω.
Ο Στάρμερ δήλωσε στις 16 Ιανουαρίου πως η Βρετανία συζητάει την ιδέα μιας ειρηνευτικής δύναμης με άλλους συμμάχους και ότι "εμείς θα αναλάβουμε πλήρως το μερίδιό μας".
Η Ρωσία λέει πως είναι ανοικτή σε διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχει πει ότι σκοπεύει να οδηγήσει σύντομα σε ένα τέλος τον πόλεμο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επιδιώκει συνάντηση με τον Τραμπ, δήλωσε προχθές, Τρίτη, πως τουλάχιστον 200.000 Ευρωπαίοι μέλη ειρηνευτικής δύναμης θα χρειάζονταν προκειμένου να αποτραπεί μια νέα ρωσική επίθεση έπειτα από οποιαδήποτε συμφωνία εκεχειρίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η συνεργασία Τουρκίας-Ουκρανίας για την ασφάλεια και τα κοινά έργα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στο επίκεντρο της συνάντησης Ζελένσκι-Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ
Ιράν: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Χορμούζ, ανακοίνωσε ο στρατός
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 04/04/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 05/04/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Παρκούρ στην τρίτη ηλικία - Ασκήσεις ενδυνάμωσης και αυτοπεποίθησης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διακόσια χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Δ. Βερύκιος για τον πόλεμο – Τραμπ για Ορμούζ: 48 ώρες πριν ξεσπάσει η κόλαση
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ανεβάζει συνεχώς τον πήχη ο Καραλής – Του έκανε αφιέρωμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου