- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιταλία: Οκτάωρη απεργία των εργαζομένων στους ιταλικούς σιδηροδρόμου έπειτα από επίθεση σε ελεγκτή
ΔΙΕΘΝΗ
Πιο συγκεκριμένα, στο ύψος της Γένοβας, ένας 44χρονος ελεγκτής ζήτησε από νεαρό ζευγάρι να του δείξει τα εισιτήριά του. Οι επιβάτες αρνήθηκαν και ο εργαζόμενος τους ζήτησε να κατέβουν από το τρένο. Στην συνέχεια, στον πλησιέστερο σταθμό, ο 21 ετών Αιγύπτιος επιβάτης εξύβρισε τον ελεγκτή, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του και τον τραυμάτισε με δύο μαχαιριές.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν είχαν βλαφθεί ζωτικά όργανα και πήρε εξιτήριο και αναρρωτική 14 ημερών.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων στον τομέα των σιδηροδρόμου ζητούν από την κυβέρνηση Μελόνι και την εργοδοσία να τηρηθούν οι υποσχέσεις για αύξηση του επιπέδου ααφαλειας και πρόσληψη υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης. Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, από την μεριά του, δήλωσε ότι είναι στο πλευρό των απεργών και τόνισε ότι "πρέπει να καταπολεμηθεί πιο δυναμικά η παράνομη μετανάστευση".
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
Photo credits
https://commons.wikimedia.org/wiki/User:CAPTAIN_RAJU
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 05/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά έστησαν τηλεφωνικό κέντρο απάτης – Απέσπασαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λεωφορείο παρέσυρε πεζό – τραυματίες και δύο επιβάτες
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πακέτο έκτακτων μέτρων ως φρένο στις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Αδιαπραγμάτευτη η άμυνα της Ελλάδας»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν
- ΔΙΕΘΝΗ Η Μαδρίτη διαψεύδει την Ουάσιγκτον