- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί αγρότες και φορείς στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων να μοιραστούν τις απόψεις τους για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
ΔΙΕΘΝΗ
Όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού παρουσίασε, στις 22 Φεβρουαρίου επιλογές απλούστευσης με στόχο τη μείωση του φόρτου για τους γεωργούς της ΕΕ, εργάζεται επίσης σε δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της θέσης των αγροτών στην τροφική αλυσίδα και στη βελτίωση της καταπολέμησης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Τον Μάρτιο, η Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη σειρά ενεργειών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η διαφάνεια της αγοράς, η εφαρμογή της οδηγίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η επιβολή της, το κόστος παραγωγής ή ο πιο ομοιόμορφος έλεγχος των υφιστάμενων κανόνων για τα εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα .
Υπογραμμίζεται ότι θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της στοχευμένης διαβούλευσης, η οποία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα προσδιορίσει τις κύριες πηγές ανησυχίας των αγροτών, καθώς και τις πηγές διοικητικού φόρτου και πολυπλοκότητας. Η Επιτροπή ενθαρρύνει τέλος όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με το διοικητικό φόρτο που μπορεί να συνδέεται με την οδηγία για τα νιτρικά άλατα.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 26/01/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο καιρός την Τρίτη 27/02/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνει τα έργα αποκατάστασης η ΜΕΤΚΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόντρες και ανοίγματα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογικές αλλαγές – Επιστολική ψήφος για Έλληνες εξωτερικού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κινηματογραφική ληστεία: Εισέβαλαν με αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο, τράκαραν και τους συνέλαβαν
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Τραμπ στέλνει τον «σκληρό των συνόρων» στη Μινεάπολη