- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί αγρότες και φορείς στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων να μοιραστούν τις απόψεις τους για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
ΔΙΕΘΝΗ
Όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού παρουσίασε, στις 22 Φεβρουαρίου επιλογές απλούστευσης με στόχο τη μείωση του φόρτου για τους γεωργούς της ΕΕ, εργάζεται επίσης σε δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της θέσης των αγροτών στην τροφική αλυσίδα και στη βελτίωση της καταπολέμησης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Τον Μάρτιο, η Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη σειρά ενεργειών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η διαφάνεια της αγοράς, η εφαρμογή της οδηγίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η επιβολή της, το κόστος παραγωγής ή ο πιο ομοιόμορφος έλεγχος των υφιστάμενων κανόνων για τα εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα .
Υπογραμμίζεται ότι θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της στοχευμένης διαβούλευσης, η οποία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα προσδιορίσει τις κύριες πηγές ανησυχίας των αγροτών, καθώς και τις πηγές διοικητικού φόρτου και πολυπλοκότητας. Η Επιτροπή ενθαρρύνει τέλος όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με το διοικητικό φόρτο που μπορεί να συνδέεται με την οδηγία για τα νιτρικά άλατα.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 23/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Στο πνεύμα των γιορτών – Εμβληματικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκδήλωση για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενίσχυση 250 ευρώ από αύριο σε συνταξιούχους – Πολιτική αντιπαράθεση
- ΔΙΕΘΝΗ «Άγουρες» συμμορίες στο Σικάγο – Νεκρός 14χρονος από πυροβολισμούς
- ΔΙΕΘΝΗ Σχέδιο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - «Παράθυρο» από Τραμπ για αλλαγές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πήραν φωτιά» τα ρακοκάζανα στην Κρήτη - Με μουσική και γλέντι στο έθιμο