- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδία: Εντοπίστηκαν τα αίτια και οι "υπεύθυνοι" της σιδηροδρομικής τραγωδίας σύμφωνα με υπουργό
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ινδός υπουργός Σιδηροδρόμων δήλωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τα αίτια και οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μία από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετίων στην Ινδία, αναφερόμενος σε δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος σηματοδότησης.
"Εντοπίσαμε τα αίτια του δυστυχήματος και τους ανθρώπους που ευθύνονται για αυτό", επεσήμανε ο Ασουίνι Βαϊσνάου μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο ANI, προσθέτοντας ωστόσο ότι "δεν είναι σωστό" να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες προτού δημοσιευθεί η τελική έκθεση για το συμβάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "η αλλαγή που έγινε κατά την ηλεκτρονική σύμπλεξη ευθύνεται για το δυστύχημα", μια αναφορά στο περίπλοκο σύστημα σηματοδοτησης με το οποίο γίνεται η διαχείριση των γραμμών του σιδηροδρόμου προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους συγκρούσεις.
"Ο ένοχος και ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα θα εντοπιστούν μετά τη διεξαγωγή κατάλληλης έρευνας", τόνισε.
Προς το παρόν επικρατεί σύγχυση για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά η εφημερίδα Times οf India, επικαλούμενη την προκαταρκτική έκθεση, αναφέρει σήμερα ότι "ανθρώπινο λάθος" ενδέχεται να προκάλεσε τη σύγκρουση των τριών τρένων, μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ινδίας.
Το Coromandel Express, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλκούτα- Μαντράς, έλαβε άδεια να εισέλθει στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, αλλά λόγω ανθρώπινου λάθους μπήκε σε άλλη στην οποία ήδη βρισκόταν εμπορική αμαξοστοιχία, εξηγεί η εφημερίδα.
Το επιβατικό τρένο προσέκρουσε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία. Τρία βαγόνια έπεσαν στη διπλανή σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν το πίσω μέρος ενός τρένου εξπρές που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ- Καλκούτα. Αυτή η σύγκρουση προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές, προσθέτουν οι Times.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 900 τραυματίστηκαν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
«Θα ανταποδώσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον Αμερικανών στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι έπληξε σήμερα με επίθεση drone τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χαμάς, έναν «από τους αρχιτέκτονες των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023 »
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 13/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Απόδραση» στα λουτρά Πόζαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Συμμορίες πετούν καρότσια από γέφυρες
- ΔΙΕΘΝΗ Η μάχη του Βασιλιά Καρόλου – Tηλεοπτικό μήνυμα για την ασθένειά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" - «Ιπτάμενοι» πυροσβέστες μοίρασαν δώρα στους μικρούς ήρωες της ζωής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανάρπαστα τα φυσικά έλατα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια – Σοκαριστικό θέαμα στο Μαύρο Λιθάρι