- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Σολτς δηλώνει έτοιμος να επικοινωνήσει και πάλι με τον Πούτιν «όταν έρθει η ώρα»
ΔΙΕΘΝΗ
«Πάει τώρα καιρός από την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία μου. Όμως έχω την πρόθεση, όταν έρθει η ώρα, να μιλήσω ξανά με τον Πούτιν», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger.
Αναφορικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης, «η Ρωσία οφείλει να καταλάβει πως το θέμα δεν μπορεί να είναι να σφραγίσουμε ένα είδος ψυχρής ειρήνης, στο πλαίσιο της οποίας η σημερινή γραμμή του μετώπου θα γινόταν το νέο σύνορο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αυτό το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να νομιμοποιήσει την εγκληματική εκστρατεία του Πούτιν», επέμεινε ο Όλαφ Σολτς.
«Πρέπει αντιθέτως να φθάσουμε σε μια δίκαιη ειρήνη και η προϋπόθεση για να το πράξουμε είναι μια αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων» από την Ουκρανία, μετά την εισβολή που άρχισε το Φεβρουάριο 2022, πρόσθεσε.
Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως να πει ρητά αν στην αποχώρηση αυτή θα πρέπει να περιληφθεί και η Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέχει από το 2014. Ο Γερμανός καγκελάριος έκρινε πως έγκειται στην Ουκρανία να καθορίσει τι ακριβώς θέλει.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 14/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTOK141125.transfer
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Αλέξης Τσίπρας για το δημοψήφισμα- Απόσπασμα από το βιβλίο του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι ηγέτες της ναυτιλίας στο BAHRI WEEK DUBAI- Έστειλαν μηνύματα από το διεθνές συνέδριο
- ΔΙΕΘΝΗ "Πύραυλος" ο Τζεφ Μπέζος- Επιτυχημένη εκτόξευση δορυφόρων στον Άρη
- ΔΙΕΘΝΗ Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης
- ΔΙΕΘΝΗ Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα- Σταμάτησε για μπλόκο ετοιμόγεννη