- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδονησία: Τρεις τραυματίες από επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα
ΔΙΕΘΝΗ
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα όταν βομβιστής-καμικάζι που κράδαινε μαχαίρι εισέβαλε στο τμήμα τους κατά τη διάρκεια τελετής και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην Ιάβα, στην Ινδονησία.
Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 08:20 (τοπική ώρα· στις 03:20 ώρα Ελλάδας) σε αστυνομικό τμήμα στην Αστάνα Ανιάρ, στην Μπαντούγκ, την πρωτεύουσα της πολυπληθέστερης επαρχίας της Ινδονησίας.
«Άνδρας εισέβαλε κραδαίνοντας μαχαίρι, προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μπαντούγκ, ο Ασουίν Σιπαγιούγκ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Kompas. Κατόπιν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, βρίσκοντας ακαριαία τον θάνατο και τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς, πρόσθεσε.
Οι τραυματίες «διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ασφαλίσαμε το κτίριο και αποκλείσαμε όλες τις εισόδους», συμπλήρωσε ο κ. Ασουίν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Δυτικής Ιάβας, τον Ιμπραήμ Τόμπο, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro, στο τμήμα σπεύδει ομάδα πυροτεχνουργών.
Ο υποδιευθυντής της ινδονησιακής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ίμπου Σουχέντρα έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, παρόμοια με προηγούμενες της οργάνωσης Τζαμάα Ανσαρούτ Νταουλά (Jamaah Ansharut Daulah, JAD, η ονομασία μπορεί να αποδοθεί ελεύθερα «αρωγοί των πιστών του κράτους»). Η οργάνωση εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος.
Η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου είναι αντιμέτωπη εδώ και δεκαετίες με τη δράση ισλαμιστικών οργανώσεων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 10/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ- Αμετάβλητη η ηγεσία σε στράτευμα, ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δέκα χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ- Μήνυμα νίκης από τον Κυρ. Μητσοτάκη
- ΔΙΕΘΝΗ Εισαγωγές προϊόντων από νότια Αμερική- Η Mercosur, οι δεσμεύσεις και οι φόβοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έργα κατασκευής του Fly Οver- Γκρεμίζουν τη γέφυρα του Πανοράματος στην Θεσσαλονίκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στο Περιστέρι- Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
- ΔΙΕΘΝΗ Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα- Συνάντηση με αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς