- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νότια Αφρική: Σχεδόν 400 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα με νέο απολογισμό
ΔΙΕΘΝΗ
«Συνολικά επλήγησαν 40.723 άνθρωποι. Δυστυχώς ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνει, ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 395 νεκρούς», ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Συνεργασίας και Παραδοσιακών Υποθέσεων της ανατολικής επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ.
Τα περισσότερα θύματα θρηνεί η περιφέρεια του Ντέρμπαν, του μεγάλου αφρικανικού λιμανιού στον Ινδικό Ωκεανό. Ήταν το επίκεντρο των σφοδρών βροχοπτώσεων που άρχισαν το περασμένο σαββατοκύριακο. Σε αυτή έχει κηρυχθεί κατάσταση καταστροφής.
Οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, κατέστρεψαν γέφυρες, πλημμύρισαν δρόμους, απέκοψαν μεγάλο μέρος της περιοχής. Πάνω από 250 σχολεία υπέστησαν ζημιές, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν. Οι αρχές μιλούν για κόστη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε μέσω Twitter πως του προκάλεσαν «βαθιά θλίψη οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών» στη Νότια Αφρική.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι αναμένονται νέες μπόρες και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών τοπικά το τριήμερο του Πάσχα των καθολικών. Οι βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις γειτονικές επαρχίες Φρι Στέιτ (κεντρικά) και Ανατολικό Ακρωτήρι (νοτιοανατολικά).
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 14/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Καρτέρι" θαυμαστών για τον Μπραντ Πιτ- Συνεχίζονται τα γυρίσματα στη Νέα Μάκρη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιώργος Μαρίνος- Τελευταίο χειροκρότημα
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος ξανά στη Μέση Ανατολή- Η πετρελαϊκή κρίση του 1973
- ΔΙΕΘΝΗ Χαλάζι στη Ρώμη- Πλημμύρισε το αεροδρόμιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχονται βροχές και κρύο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τις επόμενες ώρες η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ