- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπό κατάληψη παραμένει το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής του και τα επεισόδια που ακολούθησαν περιμετρικά.
Περίπου πενήντα άτομα βρίσκονται μέσα στο κτίριο, τα οποία παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ, ενώ κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στον αύλειο χώρο, έχουν απευθύνει φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία και η αναρχική ομοσπονδία Θεσσαλονίκης. «Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία ως προσυγκέντρωση και θα μεταβεί με πορεία στα δικαστήρια», αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας».
«Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ», τονίζεται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 11/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο- Ομιλία για τη γυναικεία ενδυνάμωση
- ΔΙΕΘΝΗ Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς- Ελπιδοφόρο πείραμα με λέπια ψαριών
- ΔΙΕΘΝΗ Άσυλο σε Ιρανές ποδοσφαιρίστριες- Ντοκουμέντο της απόδρασης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" ο Γιώργος Μαρίνος- Θλίψη για τον εμβληματικό σόουμαν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαθρεμπορία καυσίμων 9 εκατ. ευρώ- Εξάρθρωση κυκλώματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θ. Πλεύρης: "Εξετάζουμε την απαγόρκευση της μπούρκας