ALPHA NEWS

Κινεζικό ρομποτικό σκάφος προσεδαφίστηκε στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης

Την πρώτη κοντινή φωτογραφία της «σκοτεινής» πλευράς του φεγγαριού, που τράβηξε το ρομποτικό μη επανδρωμένο σκάφος της Chang’e-4, το οποίο μόλις προσεληνώθηκε εκεί, γράφοντας διαστημική ιστορία, έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Έως τώρα η πίσω και πάντα αόρατη από τη Γη πλευρά της Σελήνης, είχε φωτογραφηθεί μόνο από ψηλά από σεληνιακούς δορυφόρους.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ιστορική προσελήνωση σημειώθηκε στις 04:26 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης.
—————————
Η Κίνα παίρνει τα πρωτεία στην εξερεύνηση της σελήνης. Κινεζικό ρομποτικό σκάφος προσεληνώθηκε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Μέχρι σήμερα, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε και οι Ρώσοι αστροναύτες δεν είχαν καταφέρει να πατήσουν την αθέατη πλευρά της Σελήνης, εξαιτίας της επικινδυνότητας του εγχειρήματος.