ALPHA NEWS

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Αλ. Γιωτόπουλου προτείνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Αλ. Γιωτόπουλου προτείνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
PHOTO- INTIME

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προτείνει την αναίρεση της απόφασης, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, καταδικασμένο σε 17 φορές ισόβια για την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σοφοκλής Λογοθέτης, που μελέτησε τη δικογραφία, έκρινε ότι κακώς αποφυλακίστηκε ο ηθικός αυτουργός των δολοφονιών της “17 Νοέμβρη”, διότι δεν έχει εκτίσει όπως προβλέπει ο νόμος το σύνολο της προβλεπόμενης ποινής που είναι 25 χρόνια.

Επίσης, η αναίρεση ασκήθηκε διότι κατά την κρίση του κ. Λογοθέτη δεν πληρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις, δηλαδή δεν έχει μεταβληθεί το περιεχόμενο του βουλεύματος.

Κατόπιν αυτών, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστασία Παπαδοπούλου θα ορίσει άμεσα δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει την πρόταση του εισαγγελέως, η οποία, αν γίνει δεκτή, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Αναμένεται το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου να συνέλθει το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιουνίου.

ΠΗΓΗ- ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Alpha News στο TikTok για καθημερινή ενημέρωση

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις