ALPHA NEWS

Χαλκιδική: Μαραθώνιος για επισκευές και ηλεκτροδότηση

Η Χαλκιδική παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής για την κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συσκέψεις υπό τους αρμόδιους υπουργούς και τις τοπικές Αρχές.

Ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  προήδρευσε συσκέψεων που έγιναν στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα Μουδανιά και  επιθεώρησε το σημείο, όπου είχε κλείσει ο δρόμος Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας, ο οποίος ήδη δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η αποκατάσταση της υψηλής τάσης του ρεύματος ολοκληρώνεται ενώ κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου (Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών), τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Οριοθετούν τις πληγείσες περιοχές, καταγράφουν τις ζημιές και σχεδιάζουν την αποκατάστασή τους.

Επίσης, ο Υπουργός ζήτησε και ανέβηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, ο Διευθύνων Σύμβουλος και κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, ιδίως για τον έλεγχο των σχολείων και των Κέντρων Υγείας.

Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή και η οριοθέτηση, θα ξεκινήσει και η διαδικασία σχετικά με την οικονομική στεγαστική συνδρομή που θα δοθεί στους πληγέντες.