Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ψηφιακή Μετάβαση 2020

Ξεκίνησε η 2η ψηφιακή μετάβαση. Τι σημαίνει; Ότι τα κανάλια θα εκπέμπονται στις νέες – τελικές και διεθνώς κατοχυρωμένες  συχνότητες. 

Γιατί γίνεται αυτό; Για να απελευθερωθεί χώρος στο φάσμα και να χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη του 5G. 

Ποιος το αποφάσισε; Η ΕΕ με οδηγία που εξέδωσε (και άρα είναι υποχρεωτικό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες).  

Πού θα γίνει; Θα γίνεται σταδιακά, σε συγκεκριμένες περιοχές κάθε φορά και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021. Τα 9 πρώτα βήματα της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης ολοκληρώθηκαν στις 6/11/20, 20/11/20, 11/12/20, 15/1/21, 05/02/2021 , 26/02/21, 19/03/21, 09/04/21 και 23/04/2021, στο Βόρειο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στον Έβρο και την Κομοτηνή, στην Μαγνησία, την Σκύρο, τις Σποράδες και σε τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, της Καρδίτσας και της Λάρισας, στη Θάσο, Καβάλα, Ξάνθη, Σέρρες και τμήμα του νομού Ροδόπης, στην Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, και την Χαλκιδική, στα Γρεβενά, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Φλώρινα, στο νομό Μεσσηνίας και ο επόμενος σταθμός είναι στις 14/05/21 στην Αρκαδία, τα Κύθηρα, την Λακωνία και σε τμήμα του Νομού Αργολίδας.

Τι πρέπει να κάνει ο τηλεθεατής; Έναν απλό επανασυντονισμό του δέκτη του (αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση ανάλογα με το τι έχει ο καθένας) την ημέρα που θα γίνει η μετάβαση στην περιοχή του.  

Πως γίνεται ο επανασυντονισμός? Θα χρειαστώ τεχνικό; Η διαδικασία είναι απλή. Δεν χρειάζεται τεχνικό: Πάρε το τηλεκοντρόλ, πάτησε μενού,  επίλεξε εγκατάσταση ή ρυθμίσειςαυτόματο συντονισμό και πάτησε ΟΚ

Πρέπει να πάρουμε άλλο εξοπλισμό;
 Όχι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή εξοπλισμού (ούτε τηλεόραση, ούτε κεραία, ούτε τίποτε). 

Υπάρχει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες Απολύτως καμία. 

Και πως θα το ξέρω εγώ πότε θα γίνει; Η Digea  θα ενημερώνει εγκαίρως το τηλεοπτικό κοινό για κάθε νέα μετάβαση μέσω ανακοινώσεων, τηλεοπτικών σποτ και άλλων μέσων. Μπορείτε επίσης να ενημερώστε από την ιστοσελίδα digea.gr. 

Ποια περιοχή θα ακολουθήσει; Στις 28/05/21 σε Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λευκάδα και Πρέβεζα και στις 13/07/21 σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Κέρκυρα, Λάρισα, Τρίκαλα και σε τμήμα του Νομού Καρδίτσας

Θα επηρεαστούν άλλες υπηρεσίες (π.χ. υπηρεσίες streamingonline gaming κ.τ.λ.) για τις οποίες χρησιμοποιώ την τηλεόρασή μουΌχι. Η μετάβαση αφορά μόνο στο τηλεοπτικό σήμα. 


Eπιστροφή στη σελίδα για την Ψηφιακή Μετάβαση