Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

Εκπομπές και Ειδήσεις στο Αlphatv.gr με παράλληλη μετάφραση στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Κεντρικό Δελτίο

Tik Talk

Oδηγός Καλής Ζωής

To πρόγραμμα του Alpha διαθέσιμο και με ελληνικούς υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στην τηλεόρασή σας.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αποτελεί βασικό γνώμονα και ζητούμενο της σύγχρονης τηλεόρασης.

Ανταποκρινόμενος σε αυτήν την ανάγκη, ο Alpha παρέχει υπηρεσία διάθεσης επιλέξιμων ελληνικών υποτίτλων σε συγκεκριμένα τηλεοπτικά προγράμματα, ξεκινώντας από την επιτυχημένη μυθοπλασία του.

Τα προγράμματα που παρέχονται με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων θα φέρουν καθόλη την διάρκειά τους την ένδειξη  (διπλό κεφαλαίο C) το χαρακτηριστικό σύμβολο που σηματοδοτεί παγκοσμίως αυτήν την λειτουργία σε επίγειες και ψηφιακές πλατφόρμες. Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται σχετικά, με προβολή ενημερωτικής κάρτας πριν από την έναρξή τους.

Η ενεργοποίηση των ελληνικών υποτίτλων διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή τηλεόρασης:  γίνεται από τον τηλεθεατή είτε πατώντας το κουμπί (SUB) στο τηλεκοντρόλ είτε μέσα από το «Μενού» στις ρυθμίσεις της συσκευής.

Η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας επιλέξιμων υποτίτλων, έρχεται να προστεθεί στις πολυετείς πρωτοβουλίες του Alpha, για την διασφάλιση της προσβασιμότητας του προγράμματος του σε ΑμεΑ καθώς ήδη από τον Ιανουάριο του 2014 o Alpha είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που, μέσα από το επίσημο site του, www.alphatv.gr, έχει προχωρήσει στη διάθεση του ενημερωτικού προγράμματός του και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, προσφέροντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του, σε παράλληλη διερμηνεία από την Σοφία Ρομπόλη.