Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search


Ο Alpha δίνει πρόσβαση στην ενημέρωση σε κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές. Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, ο Alpha πρωτοστατεί και κάνει μία ουσιαστική κοινωνική τομή στην ενημέρωση. Η ενημέρωση στον Alpha είναι διαθέσιμη και στη νοηματική γλώσσα, καθιστώντας την προσβάσιμη στους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές.

Η έγκυρη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αποτελεί πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής, οι οποίοι αγγίζουν τους 25.000-30.000 περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη, ο Alpha προχωρά στη διάθεση εκπομπών του και στη νοηματική γλώσσα μέσα από το Web TV του.

Αμέσως μετά την προβολή του, το καθημερινό κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού αναρτάται με απόδοση στη νοηματική γλώσσα στην ιστοσελίδα του www.alphatv.gr. Έτσι, για πρώτη φορά για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, οι κωφοί και βαρήκοοι τηλεθεατές θα έχουν ανά πάσα στιγμή άμεση, έγκαιρη και ουσιαστική εικόνα της επικαιρότητας, σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 1.500.000 μοναδικοί χρήστες επισκέπτονται σε μηνιαία βάση την ιστοσελίδα του Alpha για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.

Την απόδοση στη νοηματική γλώσσα κάνει η πιστοποιημένη από την Ομοσπονδία Κωφών διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη.

Ο Alpha βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ενημέρωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Στόχος του Alpha είναι η σταδιακή διεύρυνση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στο σύνολο του προγράμματός του αλλά και η πρωτοποριακή αυτή κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και την αφετηρία για αντίστοιχες ενέργειες με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο. 


Εκπομπές και Ειδήσεις του Αlpha με παράλληλη μετάφραση στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα


Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Αυτοψία

360º

Πάμε Πακέτο

Oδηγός Καλής Ζωής