Χωρίς Πανελλήνιες το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την Παιδεία

Το σχέδιο της για την Παιδεία παρουσίασε η ΕΛ.Α.Σ του Αλέξη Τσίπρα, με 5+1 προτάσεις. Ξεχωρίζει η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων μέσω της αναβάθμισης του Απολυτηρίου Λυκείου.
Οι 6 προτάσεις- στόχοι της ΕΛ.Α.Σ προβλέπουν μεταξύ άλλων:
1.Κατάργηση πανελληνίων εξετάσεων. Στα τμήματα όπου δεν υπάρχει ζήτηση οι μαθητές θα μπαίνουν έχοντας απλώς τελειώσει το Λύκειο, στα «περιζήτητα» βάσει βαθμολόγησης τμήματα, θα εισάγονται με βάση τη βαθμολόγηση στο νέο αναβαθμισμένο απολυτήριο Λυκείου. Στόχος το Νέο Λύκειο, από προθάλαμος του φροντιστηρίου να γίνει αυτοτελής θεσμός μόρφωσης. Όπου το απολυτήριο δεν θα είναι ένα «χαρτί» αλλά μια πιστοποίηση διεθνών προδιαγραφών.
- Στην τεχνική- επαγγελματική εκπαίδευση, εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και πτυχίο που θα αποτελεί άδεια άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 5 στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων.
- Στην Ανώτατη εκπαίδευση, αλλαγή θεσμικού πλαισίου με διαφορετικό τρόπο εκλογής Πρυτανικών Αρχών και μεταβολές στον «Νόμο Κεραμέως» και τον «Νόμο Πιερρακάκη».
- Στήριξη των εκπαιδευτικών με αξιοπρεπείς μισθούς μέσω ένταξης τους σε ειδικό μισθολόγιο.
- «Σχολική ειρήνη», με προστασία των εκπαιδευτικών από αυθαιρεσίες αλλά και μείωση των παιδιών ανά τμήμα.
- Ισονομία στην εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρία, εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση αλλά και στήριξη από ειδικού
Ακολουθήστε το Alpha News στο TikTok για καθημερινή ενημέρωση
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





