- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΕΟΔΥ:Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον
ΥΓΕΙΑ
Διευκρινίσεις για την υποομάδα ΒΑ.2 ή 21L του στελέχους Όμικρον δίνει ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών. Ωστόσο, προσθετει, η καταγραφή και μελέτη των δεδομένων και των χαρακτηριστικών της υποομάδας ΒΑ.2 ή 21L θα συνεχιστεί.
Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των λοιμώξεων Όμικρον παγκοσμίως προκαλείται από την υποομάδα ΒΑ.1 και στην Ελλάδα τα ποσοστά της έχουν εκτιμηθεί ότι είναι παραπάνω από 90% στις περισσότερες περιφέρειες. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 2 περιστατικά ΒΑ.2 ή 21L σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται σε απομόνωση.
Ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και να ενημερώνονται για τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό ανά πληθυσμιακή και ηλικιακή ομάδα, καθώς και να παραμείνουν σε εγρήγορση διενεργώντας τεστ στο πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 5/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 27χρονου στη Ν. Πέραμο: Καταθέτει ο πατέρας του
- ΔΙΕΘΝΗ Ένοπλοι "γάζωσαν" βαν- Μια νεκρή, άγιο είχε το μωρό
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανία: Θανατηφόρος ξυλοδαρμός ελεγκτή τρένου- Υπό κράτηση 26χρονος Έλληνας
- ΔΙΕΘΝΗ "Πνίγονται" Ισπανία και Πορτογαλία- Ποτάμια λάσπης και απεγκλωβισμοί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρουμάνων- Έταζαν δουλειές και τους οδηγούσαν στην επαιτεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού: Αυτοψία για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα