- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σε επιφυλακή για τις μεταλλάξεις του ιού
ΥΓΕΙΑ
Σήμερα στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα, υπό τον υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Θάνου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα, Γιώργου Σουρβίνου, Δημήτρη Παρασκευή και Γκίκα Μαγιορκίνη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου για τις μεταλλάξεις, έτσι ώστε, όπως είπε, να υπάρχουν σωστά επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην σωστή επιδημιολογική ανάλυση. Γεγονός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία και την προστασία των πολιτών.
Ειδικότερα, τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών).
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 26 έως σήμερα, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και γι αυτά.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 24/03/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Τζόρτζια – ΗΠΑ: Ιστορικό κτήριο έγινε στάχτη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 20 χρόνια συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 200 χρόνια από τη Έξοδο του Μεσολογγίου - «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στο μουσείο Διέξοδος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξάρχεια – Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε καφετέρια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάηκε αυτοσχέδιος ναός στην Λιοσίων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με άστατο καιρό η αυριανή παρέλαση