- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σε επιφυλακή για τις μεταλλάξεις του ιού
ΥΓΕΙΑ
Σήμερα στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα, υπό τον υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Θάνου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα, Γιώργου Σουρβίνου, Δημήτρη Παρασκευή και Γκίκα Μαγιορκίνη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου για τις μεταλλάξεις, έτσι ώστε, όπως είπε, να υπάρχουν σωστά επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην σωστή επιδημιολογική ανάλυση. Γεγονός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία και την προστασία των πολιτών.
Ειδικότερα, τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών).
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 26 έως σήμερα, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και γι αυτά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 28/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η επιστήμη της ερευνητικής εγκληματολογίας- προπτυχιακό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο KEELE Greece
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Στο εδώλιο για εμπρησμό καφετέριας- Παραλίγο να καούν ζωντανές οι κατηγορούμενες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαρρήκτες με ποδήλατα "χτύπησαν" τα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυο δολοφονίες και ένας βιασμός γυαναικών- Σοκαρισκτική ομοολογία 52χρονου στην θεσσαλονίκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ- Υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "Καταφύγιο" ο χρυσός