• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Επιταξη δυο ιδιωτικων κλινων στη Θεσσαλονικη για ασθενεις με κοροναιο

Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινών στη Θεσσαλονίκη για ασθενείς με κοροναϊό

ΥΓΕΙΑ 20.11.2020 - 09:26

ekav_ios
Την αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο δύο ιδιωτικές κλινικές που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κοροναϊού COVID-19, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε ζητήσει τη διάθεση 200 κλινών για νοσηλεία σθενών covid-19, κάτι που αρνήθηκαν οι ιδιοκτήτες των κλινικών. Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν γεωγραφικά οι δεσμευόμενες ιδιωτικές κλινικές αναλαμβάνει τη διοικητική διαχείριση όλων των κλινών, χώρων και εγκαταστάσεων των ανωτέρω αναγκαστικά δεσμευόμενων κλινικών, τη διοικητική εποπτεία του προσωπικού που αναγκαστικά διαθέτει πλέον τις υπηρεσίες του για δημόσιο σκοπό, τη διαχείριση της εισαγωγής ασθενών στις κλινικές από άλλα δημόσια νοσοκομεία ή αναγκαστικά δεσμευμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και νοσοκομεία, τη μετακίνηση ήδη νοσηλευόμενων ασθενών και συντονίζει την εν γένει εποπτεία του εύρυθμου τρόπου λειτουργίας των αναγκαστικά δεσμευόμενων κλινικών. Προς τον σκοπό αυτό, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ανωτέρω δεσμευόμενων ιδιωτικών κλινικών παρέχουν πρόσβαση στον χώρο των κλινικών τους στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριο Τσαλικάκη, παραδίδουν προς αυτόν αμελλητί αναλυτική κατάσταση του προσωπικού που απασχολούν και το οποίο εφεξής θα παρέχει αναγκαστικά τις υπηρεσίες του για σκοπό δημόσιας υγείας, καθώς και κατάσταση των πάσης φύσεως κλινών που διαθέτει κάθε μία εκ των αναγκαστικά δεσμευόμενων ιδιωτικών κλινικών (ελεύθερων, δεσμευμένων κ.λπ.) και του παρέχουν κάθε συναφή προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, πληροφορία και συνδρομή για την εύρυθμη λειτουργία της.

Από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, η διοίκηση των επιχειρήσεων στερείται κάθε δικαιώματος διαχείρισης ή νόμιμης εκπροσώπησης έναντι παντός τρίτου ως προς τις οριζόμενες κατά τα ανωτέρω αρμοδιότητες, για όλο το χρονικό διάστημα ισχύος της αναγκαστικής δέσμευσης.

Η διοίκηση και το προσωπικό των αναγκαστικά δεσμευόμενων επιχειρήσεων υποχρεούνται στην παροχή κάθε αναγκαίας σύμπραξης για την υλοποίηση των σκοπών της παρούσας αναγκαστικής δέσμευσης, παρέχοντας κάθε αναγκαία συνδρομή στην εισαγωγή ασθενών από άλλα δημόσια νοσοκομεία ή δημόσιες δομές υγείας, στη μετακίνηση νοσηλευόμενων ασθενών, καθώς και στην ανάληψη της διοίκησης της επιχείρησης και του προσωπικού της για τον ανωτέρω περιγραφόμενο σκοπό, από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την καταβολή αποζημίωσης για την αναγκαστική δέσμευση από το Δημόσιο των ανωτέρω κλινικών -το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από πραγματικά περιστατικά (αριθμός και βαρύτητα κρουσμάτων), τη διάρκεια τη πανδημίας και τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν- θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Υπ. Υγείας: Γιατί κρίθηκε απαραίτητη η επίταξη κλινικών
Όπως αναφέρει το υπουργείο, η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητα «αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κοροναϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

«Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χτες το βράδυ στις 21:00, εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχε δώσει το υπ. Υγείας στους ιδιοκτήτες κλινικών.
Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



ΣΧΕΤΙΚΑ

Στην εντατική με γρίπη – Αυξάνεται η θετικότητα στην Ελλάδα

ΥΓΕΙΑ 19.12.2025 - 20:24

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα- Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ

ΥΓΕΙΑ 19.12.2025 - 09:45

Έξαρση της γρίπης

ΥΓΕΙΑ 18.12.2025 - 20:14

Μάχη ζωής για 39χρονη μητέρα – Έκκληση για μόσχευμα

ΥΓΕΙΑ 16.12.2025 - 20:05

Ανησυχία στην Ευρώπη- Ραγδαία εξάπλωση της «σούπερ γρίπης»

ΥΓΕΙΑ 15.12.2025 - 20:21

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Στην εντατική με γρίπη – Αυξάνεται η θετικότητα στην Ελλάδα

    ΥΓΕΙΑ 19.12.2025 - 20:24

    Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα- Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ

    ΥΓΕΙΑ 19.12.2025 - 09:45

    Έξαρση της γρίπης

    ΥΓΕΙΑ 18.12.2025 - 20:14

    Μάχη ζωής για 39χρονη μητέρα – Έκκληση για μόσχευμα

    ΥΓΕΙΑ 16.12.2025 - 20:05

    Ανησυχία στην Ευρώπη- Ραγδαία εξάπλωση της «σούπερ γρίπης»

    ΥΓΕΙΑ 15.12.2025 - 20:21

    Οι κορυφαίες ιατρικές έρευνες του 2025

    ΥΓΕΙΑ 15.12.2025 - 12:12

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 22/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 22/12/2025
    • Μάθημα ζωής- Από το σκοτάδι του εθισμού στο πρώτο σκαλί του βάθρου
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάθημα ζωής- Από το σκοτάδι του εθισμού στο πρώτο σκαλί του βάθρου
    • Εργαζόμενες στην καθαριότητα – Βάρδια με το απορριμματοφόρο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργαζόμενες στην καθαριότητα – Βάρδια με το απορριμματοφόρο
    • "Κανένα παιδί χωρίς δώρο"- Δώρα αγάπης από τους εργαζόμενους του ALPHA
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Κανένα παιδί χωρίς δώρο"- Δώρα αγάπης από τους εργαζόμενους του ALPHA
    • Σε εορταστικούς ρυθμούς ΗΠΑ και Ευρώπη- Ουρές σε δρόμους, αεροδρόμια και τρένα
      ΔΙΕΘΝΗ Σε εορταστικούς ρυθμούς ΗΠΑ και Ευρώπη- Ουρές σε δρόμους, αεροδρόμια και τρένα
    • Συγκινητική διάσωση κύκνων σε παγωμένη λίμνη στο Καζακστάν
      ΔΙΕΘΝΗ Συγκινητική διάσωση κύκνων σε παγωμένη λίμνη στο Καζακστάν
    • Νέες τουρκικές παραβιάσεις
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέες τουρκικές παραβιάσεις
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025